După cel mai mare număr de teste efectuate într-o singura zi, cel puțin anul acesta, dacă nu chiar de la începutul „pandemiei”, Direcția de Sănătate Publică anunță depăsiri de plan la numărul noilor infectați.

Dupa ce ieri anunțase 642 de persoane infectate, astăzi, DSP a a nunțat nu mai puțin de 650 de noi infectați, cel mai mare număr de la debutul, acum doi ani, al virusului Sars cov 2.

Cu toate acestea, deși au fost anunțate 650 de noi îmbolnăviri, în spitale au ajuns doar 17 pacienți, numărul paturilor de spital ocupate de persoanele cu COVID 19 ajungând la 169, semn clar că pericolul virusului a scăzut foarte mult.

Pentru a depista cei 650 de noi bolnavi s-au utilizat 1680 de teste, un număr absolut imens dacă luăm în considerație faptul că, anul trecut, zilele când se foloseau 1.000 de teste erau considerate vârfuti ale testării.

De la începutul „pandemiei”, în județul Bacău s-au îmbolnăvit oficial 46.694 de persoane, 40.407 s-au vindecat și 1823 au murit. Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE