27 septembrie 2023

Record de creștere a cifrei de afaceri a Companiilor din Moldova: Județul Bacău conduce clasamentul”

HomeEconomieRecord de creștere a cifrei de afaceri a Companiilor din Moldova: Județul Bacău conduce clasamentul"

Record de creștere a cifrei de afaceri a Companiilor din Moldova: Județul Bacău conduce clasamentul”

“Cifra de afaceri a celor mai mari 10 companii antreprenoriale din regiunea Moldovei a înregistrat o creștere semnificativă în 2022, potrivit unui studiu realizat de Fundația Romanian Business Leaders și ING Bank România”, scrie Forbes.

Județul Bacău a demonstrat din nou potențialul său economic în cadrul regiunii Moldovei, înregistrând o cifră de afaceri totală de 21,2 miliarde de lei în 2022, ceea ce îl plasează în fruntea clasamentului pentru cele mai mari 10 companii antreprenoriale din regiune. Această creștere semnificativă, de 20,9% față de anul precedent, arată o ascensiune impresionantă a economiei locale.

Județul Iași se distinge prin numărul cel mai mare de companii antreprenoriale cu cifra de afaceri peste 10 milioane de euro, cu un total de 108 astfel de firme. De asemenea, județul se bucură de cel mai mare număr de companii cu activități de export, ajungând la un impresionant număr de 88 de astfel de firme.Un alt județ care a surprins prin creșterea sa impresionantă este Botoșani, unde cifra de afaceri totală a companiilor antreprenoriale a crescut cu un impresionant 41,4% în 2022. Acestă performanță indică un mediu de afaceri prosper și în creștere în această regiune.

În județul Suceava, industria alimentară, transporturile și construcțiile domină peisajul afacerilor, iar cifra de afaceri a celor mai mari 10 companii antreprenoriale a crescut cu 29,5% în 2022, arătând o dezvoltare semnificativă în aceste sectoare.

Județele Neamț și Vaslui au înregistrat, de asemenea, creșteri notabile în cifra de afaceri a companiilor antreprenoriale. Neamțul a avut o creștere de 40%, în timp ce Vasluiul a înregistrat o creștere de 15,8%. Industria alimentară, transporturile și construcțiile au fost principalele domenii în care aceste companii au activat cu succes.

Aceste cifre arată că regiunea Moldovei are un potențial semnificativ pentru dezvoltarea economică și că antreprenorii locali reușesc să își extindă afacerile și să contribuie la creșterea economică a regiunii. Cu o creștere de 25% a cifrei de afaceri a celor mai mari 60 de companii din regiune, se conturează un viitor promițător pentru Moldova și pentru întreaga economie a țării.

Alte titluri
Alte titluri

A început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu anunță începerea forajului pentru...

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Ultimele știri