1 martie 2024
ActualitateRecomandările pompierilor pentru șoferi

Recomandările pompierilor pentru șoferi

Indiferent de vreme și indiferent de vremuri, pompierii militari sunt prezenți la datorie pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență gestionate.

Dat fiind faptul că, județul Bacău se află sub o atenționare meteorologică Cod Galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, pentru a preveni situațiile de urgență apărute ca urmare a fenomenelor vizate, vă aducem la cunoștință o serie de recomandări:

Evitați deplasările pe timpul informării/codului emis de Administrația Națională de Meteorologie.Dacă este necesară deplasarea, luați-vă măsurile minime pentru a ajunge în siguranță la destinație:

Echipați-vă autovehiculul pentru iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc).

Trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii/ restricționării circulației pe unele segmente de drumuri aflate în pericol de înzăpezire.

În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Până în acest moment, nu au fost executate misiuni pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a fost prealertat, astfel încât, la nevoie, echipajele de salvatori, cu tehnica aflată în dotare, să acționeze în sprijinul județelor în care sunt înregistrate efecte considerabile.

Anunțați orice eveniment care vă poate pune în pericol viața, atât a dumneavoastră, cât și a celor din jurul dumneavoastră, apelând Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri