Un barbat cu antecedente penale a introdus in Penitenciarul Bacau droguri de mare risc, ascunse in doua pungi de cornuri “7 days”. Proaspat eliberat din inchisoare, la data faptei, barbatul s-a ales recent cu o noua pedeapsa cu inchisoare, la care s-a adaugat si restul neexecutat. In total 6 ani, 8 luni si 18 zile detentie.

Marian Dragos I. a fost trimis în judecata, anul trecut, dupa ce procurorii DIICOT Bacau l-au acuzat de trafic de droguri de mare risc, în forma agravanta. In urma cu doi ani, acesta a introdus în Penitenciarul Bacau, printr-un pachet cu alimente, materii vegetale ambalate în folii de aluminiu, ascunse în doua pungi de cornuri “7 days”, care, în urma analizelor, s-au dovedit a fi droguri de mare risc.

Marian Dragos I. a venit, din Braila, in vizita la fratele sau, I.F.A., detinut in Penitenciarul Bacau, pentru a-i aduce mai multe pachete cu alimente. I s-a explicat inca de la intrare, conform procedurilor, ca nu are voie sa introduca prin pachete bunuri si obiecte interzise. La controlul pachetelor cu alimente, agentul coordonator sector vizita din cadrul penitenciarului, care era de serviciu in acea zi, a observat ca ambalajul de la cornuri fusese desfacut si lipit la loc.

Când a desfacut punga, a vazut înfipte în cornuri niste suluri de aluminiu, de marimea unor tigari, iar in interiorul lor a gasit resturi vegetale care pareau a fi droguri. Pachetul a fost oprit si a fost chemata politia, cornurile respective fiind predate pentru cercetari.

Ulterior, cauza a fost preluata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bacau. Si la urmarirea penala, dar si in instanta, inculpatul a sustinut ca nu stie nimic despre substantele gasite in cornuri. In urma testelor facute in cadrul Laboratorului Central de Analiza si Profil al Drogurilor Bucuresti, s-a confirmat ca materiile vegetale ascunse in pungile de cornuri sunt droguri de mare risc.

Când a comis fapta, inculpatul abia fusese eliberat conditionat din Penitenciarul Braila, unde executa o pedeapsa de 6 ani închisoare. La momentul eliberarii, el a ramas cu un rest de pedeapsa neexecutata de 623 zile. La inceputul acestui an, Tribunalul Bacau l-a condamnat pe Marian Dragos I. la pedeapsa de 5 ani închisoare, la care a fost adaugat si restul de pedeapsa. Astfel, barbatul va sta dupa gratii 6 ani, 8 luni si 18 zile. Sentinta este definitiva dupa ce Curtea de Apel Bacau a mentinut pedeapsa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ