La Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” Bacau a debutat, miercuri, a doua editie „Green Week”. Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mediului si face parte din manifestarea „Make a Progress, Do Circulary Economy!”, înscrisa in calendarul editiei acestui an al „Saptamânii Verzi”, sub patronajul Comisiei Europene si este organizat de SC Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau SA în parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Bacau, SC Ecorec Recycling SRL si SC Demeco SRL.

Evenimentul îsi propune sa prefateze si sa constientizeze publicul despre obiectivele ce vor fi asumate de tarile membre în perioada 2014 – 2020, incluzând desigur tintele pe mediu. Editia anului 2014 a Saptamânii Verzi (Green Week) propune drept tema reciclarea deseurilor si economisirea resurselor (Circular Economy).

Miercuri, a avut loc Conferinta Regionala cu tema „Provocari globale – abordari locale: reciclarea deseurilor&economisirea resurselor”, la care au participat reprezentanti ai institutiilor publice, ai generatorilor de deseuri si agenti economici colectori – reciclatori – tratatori de deseuri. Printre dezbateri si prezentari a fost cea cu tema „Regimul gestionarii deseurilor: Obligatii legale ale agentilor economici si administratiilor publice locale”, „Valorificarea deseurilor industriale prin conincinerare”, „Partenerul tau german in gestionarea deseurilor”, „Fii verde pentru planetă! Recicleaza!” si nu numai.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost lansat concursul „Nimic nu se pierde, totul se transforma”, în care s-a dorit ca elevii participanti din scolile judetului Bacau sa se întreacǎ în imaginatie si creativitate, facând lucruri utile si ingenioase din deseurile pe care le genereaza si le arunca zilnic. Participantii înscrisi la acest concurs fac parte din opt colegii si 11 scoli gimnaziale din judetul Bacau, precum si Palatul Copiilor din Bacau. Astfel, vizitatorii pot admira o expozitie cu 105 lucrari, la care si-au adus aportul 150 de elevi. SC România Hypermarche SA Bacău (Cora) va oferi noua premii finalistilor, în cadrul festivitatii de premiere a concursului, ce va avea loc astazi, 5 iunie, la ora 12.00.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ