Anul 2018 se apropie de final și în fiecare administrație se trece în agendă lista realizărilor mai mult sau mai puțin notabile. Primăria comunei Tătărăști este una dintre acele administrații locale care se poate mândri cu o serie de realizări demne de apreciat, de aceea am decis să ne îndreptăm atenția asupra sa.

Primarul Petru Tăbăcaru și-a stabilit o serie de obiective pentru acest an calendaristic și astăzi, analizându-le, poate să se declare mulțumit că i-a fost deschis drumul unor izbânzi, uneori considerate doar vise.

A reușit să alimenteze cu apă potabilă satul Tătărăști, reședința de comună, de aici urmând să fie racordate la apă satele Cornii de Jos și Ungureni, astfel marcând finalul marelui proiect de alimentare cu apă a tuturor celor șapte sate ale comunei. A atras și noi investitori în comună care se vor ocupa inclusiv de dezvoltarea socială a comunității.

De asemenea, a îmbunătățit căile de acces și a reușit să semneze prin PNDL contractul de finanțare pentru reabilitarea drumului județean (DJ 252C) ce trece prin satele Giurgeni, Gherdana, Corbasca și Mărvila și a asfaltat drumul comunal ce trece prin satul Cornii de Sus. Prin cea din urmă asfaltare a facilitat inclusiv accesul la Școala Gimnazială Cornii de Sus, singura școală gimnazială din comună. Tot pentru această unitate școlară, dar și pentru Grădinița Cornii de Sus a semnat un contract de reabilitare și modernizare, tot prin PNDL.

Ca toți elevii comunei să aibă șansa unei bune educații a atras proiectul POSDRU „Spune Da Educației” prin intermediul căruia profesorii realizează un program de tip Școală după școală, iar elevii au șansa de a recupera golurile acumulate prin lipsa studiului individual de acasă și de a-și îmbunătăți performanțele școlare, totodată fiindu-le oferit și un mic pachețel.

„Realizările din domeniului educației îmi dau cele mai mari speranțe. Ele vor duce la scăderea ratei abandonului școlar și la deschiderea șansei elevilor de a-și croi un drum facil în viață. Mai adaug și că locuitorii comunei au beneficiat în cursul acestui an și de cabine moderne în stațiile de autobuz din fiecare sat, am reușit acoperirea bisericii din satul Drăgești și am finalizat casa praznicală din satul Cornii de Sus. Cu încredere în Bunul Dumnezeu, putere de muncă și speranță plec la drum și în anul 2019, dorind să continui proiectele începute și să adun mult mai multe realizări. Doresc Sărbători cu pace-n case și în suflete pentru toți locuitorii comunei.”
Petru Tăbăcaru, primarul comunei Tătărăști


PUBLICITATE