Cine a trecut joi seara si vineri dimineata prin dreptul Teatrului de Vara a putut observa o importanta miscare de trupe si mijloace de transport. Mai multi muncitori incarcau de zor utilaje frigorifice specifice unui restaurant (frigidere mici si mari, vitirne, plite, cuptoare, chiuvete), mobilier, arhiva.

Ce s-a intâmplat?

Intr-un articol publicat in Desteptarea nr. 7672, din 20 iulie 2016, cu titlul “Teatrul de Vara a devenit depozit de mobilier si utilaje frigorifice”, semnalam ca, de mai mult timp, mai multe spatii cu destinatie “Cabine actori”, bai si garderoba erau ocupate de birouri si utilaje frigorifice, provenite de la un local public, gestionat de societatea ART Bacau, care avea si Teatrul de Vara in administrare.

PUBLICITATE

Dupa ce respectiva locatie s-a inchis, toate hangaralele au fost depozitate la Teatrul de Vara. Subiectul nostru a plecat de la o constatare proprie, in timpul unui spectacol, la care erau invitati artisti din Bacau, din mai multe judete ale tarii, inclusiv din Republica Moldova, cei mai multi fiind nevoiti sa se schimbe cu tinuta de scena prin WC-uri, holuri, culise, spatii improvizate, deoarece patru cabine, doua bai si alte spatii au capatat alte destinatii si erau sigilate.

Pentru dreapta intelegere, faptul s-a consumat in timpul campaniei electorale, insa am amânat publicarea materialului, tocmai pentru a nu fi acuzati de partizanat politic sau influentarea electoratului, pledoaria noastra având drept scop intrarea in normalitate.

Situatia de la Teatrul de Vara am adus-o la cunostinta viceprimarului Dragos Stefan, care a promis, dupa o vizita la Teatrul de Vara ca va rezolva situatia in cel mai scurt timp, ceea ce s-a si intâmplat.

S-a gasit si locatia, intreaga aparatura si sediul societatii ART fiind mutate la Centrul de Afaceri. Milioane de lei cheltuite, fara a aduce macar un leu profit.

Acum, Teatrul poate pune la dispozitia artistilor 10 cabine, unele individuale, altele comune, plus alte doua grupuri sociale, unde, in mod civilizat, asa cum se intâmpla in toate marile institutii cu acest gen de activitate, artistii si spectatorii pot beneficia de un minim confort si igiena.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ