Cosmin Necula, candidatul PSD la Primărie, propune reabilitarea termică a 100 de blocuri
Tema reabilitării termice a blocurilor a fost folosită pe post de promisiune electorală de către administrația PNL. De promisiuni s-a ales praful, iar Bacăul a pierdut fonduri europene importante la acest capitol.

În 2012, 2013, 2014, Primăria cerea administratorilor dosare pentru reabilitarea termică a blocurilor. După selectarea a 40 de astfel de blocuri, Primăria PNL a anulat licitațiile, iar astăzi am rămas în același punct: NU a mai fost reabilitat niciun bloc!

„Planul meu urmărește reabilitarea a 100 de blocuri în următorii 4 ani, având ca sursă de finanțare fondurile europene și bugetul local. Este o țintă realistă la care am ajuns după o analiză a bugetului local și a ceea ce s-a întâmplat în alte orașe din România”, precizează deputatul Cosmin Necula, candidatul PSD la funcția de primar al Bacăului, în programul său de guvernare locală.

PUBLICITATE

În Bacău există aproximativ 1200 de imobile de locuințe

Pe subiectul reabilitării termice a blocurilor s-a vorbit mult, dar s-a făcut puțin spre deloc. În ultimii 25 ani, doar 80 de blocuri au fost reabilitate. Prin programul de reabilitare termică atingem obiective importante:
vom crea locuri de muncă aici în oraș, prin societățile de construcții;
economiile la energia termică nu vor fi deloc neglijabile, se vor reduce substanțial costurile la întreținere, chiar și cu până la 40%, apartamentele devenind mai călduroase iarna și mai răcoroase vara;
vom genera o transformare urbană de amploare, schimbând aspectul cenușiu al blocurilor.

PUBLICAT LA COMANDA PSD, CUI 21160002


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.