În perioada 05-07 august a.c., polițiștii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale în zona barurilor, discotecilor și cluburilor din județul Bacău.

Au fost aplicate 375 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100 503 lei.

Polițiștii din județul Bacău au desfășurat, în perioada 05-07 august a.c., acțiuni de prevenire și combatere a activităților infracționale în zonele în care funționează discoteci, cluburi și baruri.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 15 activități în domeniul ordinii publice și 7 pe line de investigații criminale.

Polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 375 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 100 503 lei.

Dintre acestea, 123 sunt prevăzute de Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire social a ordinii și liniștii publice.

Alte 235 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe derumurile publice.

Polițiștii au identificat un tânăr de 26 de ani, din comuna Sănduleni, care pe fondul consumului de alcool a provocat scandal pe drumul comunal din satul Sănduleni şi a adresat cuvinte şi expresii jignitoare unui cetățean.
Tânărul a fost sancţionat contravențional cu amendă în cuantum de 200 lei.

În localitatea Tg. Ocna polițiștii au depistat un bărbat de 37 de ani și pe soția acestuia de 31 de ani, ambii din Slănic Moldova, care au sustras un portofel cu suma de 3000 lei și acte personale de la un bărbat de 30 de ani din Onești.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Dealu Morii a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 119 A din localitatea Urecheşti, având numere false de înmatriculare, fără a poseda permis de conducere și în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aer expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Au fost depistaţi de către polițiști doi tineri de 18 ani și un minor de 16 ani care consumau băuturi alcoolice şi tulburau liniştea publică în incinta unui bloc de locuințe de pe strada Mărăşeşti din Onești.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravențional cu amendă în cunatum de 200 de lei fiecare.

Pe strada Aprodu Purice din Bacău, polițiștii au depistat un bărbat de 30 de ani în timp ce tulbura linistea locuitorilor prin strigăte și larmă.
Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De ce nu se controlează si cluburile de către autorități fiscale, sa vedeți acolo nereguli. Încercați sa obtineți un bon fiscal vineri seara la una din discoteci. Ii ridicam in slavi pe polițiști ca au arestat 3 betivi mărunți si cei care fac evaziuni fiscale, toti bișnițarii care dețin cluburi de noapte se îmbogățesc liniștiti. E trist…

  2. O sa asteptati mult si bine banii de pe amenzi de la oamenii strazilor. Iar in discoteci se pare ca nu mai e la moda sa ceri buletin cand oferi bauturi alcoolice. Sunt pusti de 10 ani frate in discoteca si muci de beti… :))

LĂSAȚI UN MESAJ