etilotest

Săptămâna trecută, Poliția Română a desfășurat la nivel național, o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În județul Bacău polițiștii au identificat 33 de persoane care au condus vehicule, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute același număr de premise de conducere.

În săptămâna 7-13 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat la nivel național, o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

PUBLICITATE

Acțiunea se înscrie în Calendarul de activități al Organizației Polițiilor Europene ( T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2015 și s-a desfășurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au avut în vedere și sancționarea conducătorilor auto sau a pasagerilor transportați în autovehicule, în situația nerespectării obligației de a folosi centura de siguranță, precum și a dispozitivelor de retenție, omologate.

În județul Bacău, polițiștii au constatat 33 de abateri privind conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute tot atâtea premise de conducere auto.

Au fost verificați 1612 conducători auto, fiind constatate 18 infracțiuni, dintre care 13 privind conducerea unui autovehicul cu o îmbibație alcoolică în sânge de peste 0,80g/l, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336 din Codul Penal.

Totodată, în aceeași perioadă, polițiștii băcăuani au constatat 148 abateri pentru neutilizarea centurii de siguranță și o abatere privind neutilizarea dispozitivelor de retenție omologate.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ