Poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic – I.J., au acţionat pe linia verificării respectării cadrului legal în activitaţile de exploatare, prelucrare, transport si valorificare a materialelor lemnoase in zonele Ghimeş-Făget – Comăneşti.

În cadrul acţiunii au fost identificate două persoane de 16 şi 31 de ani, care au tăiat mai mulţi arbori din pădurea unui bărbat din comuna Ghimeş Făget, pe care îi transportau cu atelaje hipo la marginea DC Bolovaniş-Răchitiş.
S-a luat măsura sanţionării contravenţionale a bărbatului de 31 de ani, cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru transport de material lemons fără documente de provenienţă.
De asemenea s-a dispus confiscarea confiscarea cantităţii de 4,4 m.c. lemn lucru răşinoase, în valoare de 1101,12 lei, ce a fost predată OS Ghimeş Făget in vederea valorificării, urmand a se continua cercetările pentru identificarea tututor arborilor tăiaţi în delict şi stabilirea prejudiciului creat.

Pe DN 12A, în localitatea Ciobănuş, poliţiştii au identificat un autocamion, aparţinând unei societăţi comerciale din Comăneşti, care transporta 7,13 mc lemn foc specia fag, sectionat in piese scurte, pentru a fost prezentat un aviz de însoţire primar, care avea emis cod unic doar pentru cantitatea de 1 mc material lemnos şi alt autovehicul.
S-a dispus măsura sancţionării contravenţionale a societăţii în cauză şi confiscarea materialului lemons, care a fost predat O.S. Comăneşti, în vederea valorificării.

S-a acţionat pentru verificarea legalităţii activităţilor de prelucrare a materialului lemnos desfăşurate de o societate comercială, fiind inventariate cantităţile de 50,16 mc lemn lucru răşinoase şi 71,29 mc cherestea răşinoase, ce au fost reţinute în vederea stabilirii provenienţei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ