Polițiștii au confiscat două arme, au întocmit 13 dosare penale și au aplicat aproape 350 de sancțiuni contravenționale, în cadrul acțiunilor desfășurate, ieri, în județul Bacău, în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și penală și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

La data de 12 februarie a.c., polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat acțiuni suplimentare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma activităților desfășurate polițiștii au constatat 13 infracțiuni, dintre care 5 de natură economico-financiară, 5 la regimul circulației rutiere, și 3 de natură judiciară.

PUBLICITATE

Au fost depistate și conduse la sediul unităților de poliție, în vederea cercetărilor, 11 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Pericolase au depistat doi bărbați de 31 și 60 de ani, din Bacău și Onești, care dețineau ilegal două arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

Cele două arme au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Au fost identificați, depistați și conduși la sediul Poliției Municipiului Onești, 6 tineri, cu vârste curpinse între 20 și 28 de ani, bănuiți de săvârșirea unor furturi din locuințe, comise în dauna unor persoane din comuna Ștefan cel Mare.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a se stabili întreaga activitate infracțională a celor în cauză.

De asemenea, polițiștii au luat 342 de măsuri de sancționare contravențională pentru nerespectarea actelor normative în vigoare. Astfel, s-au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului și 77 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Față de 31 de conducători auto polițiștii au luat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării acestui drept, iar în 8 situații s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare.

Razii ale politistilor bacauani: 13 dosare penale si 350 de sanctiuni aplicate

https://www.desteptarea.ro/razii-ale-politistilor-bacauani-13-dosare-penale-si-350-de-sanctiuni-aplicate/

Posted by Desteptarea de Bacau on Saturday, February 13, 2016

Polițiștii de ordine publică au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și trei sancțiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În urma controalelor efectuate la societăți comerciale, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale și au confiscat bunuri în valoare totală de 5 670 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ