17 aprilie 2024
EvenimentRazboiul transportatorilor, mediat de autoritati

Razboiul transportatorilor, mediat de autoritati

Intre transportatorii din Bacau, care opereaza in sudul judetului, a izbucnit un conflict de proportii, legat de schimbarea unor trasee. Ieri, autoritatile bacauane s-au intalnit cu reprezentantii acestora pentru a gasi solutii pentru iesirea din impas. La discutii au luat parte prefectul Dorian Pocovnicu, subprefectul Claudiu Balan, Dorin Roman, seful Politiei Rutiere, Dragos Benea, presedinte al Consiliului Judetean, Silviu Bondor, vicepresedinte al CJ, dar si reprezentanti ai firmelor Dragoliv (primarul Cristian Bostan), Lortrans, Sprinter s.a. “Ne-am intalnit cu transportatorii pentru ca din acest moment 0, cuvantul de baza sa fie ordinea si respectarea legii”, a precizat prefectul Dorian Pocovnicu.

Doi taximetristi de la Dragoliv au dosare penale

In ultima perioada au avut loc conflicte intre transportatori, soldate cu violente dar si cu intocmirea de dosare penale. Dorin Roman, seful Politiei Rutiere, a prezentat o stituatie a dosarelor penale intocmite urmare a actelor de vandalism ale unor taximetristi. “Avem intocmite 12 dosare penale pentru distrugere, insulta si varamare corporala. Aceste acte de vandalism trebuie sa nu mai aiba loc”, a spus comisarul Dorin Roman, seful Politiei Rutiere a municipiului Bacau. Pe numele lui Mihai Marcu si Dumitru Lascarache, ambii taximetristi la SC Dragoliv (Sascut) s-au intocmit sase dosare penale. Situatia lor, dar si conduita de trafic a fost luata in discutie de autoritati.Transportatorii au termen sa se inteleaga

Transportatorii s-au certat pe parcursul intalnirii din cauza schimbarii orarului traseelor. Primarul comunei Sascut, Cristi Bostan, a facut referire la schimbarea capetelor de traseu, urmare a unei adrese venita de la Consiliul Local Orbeni la Consiliul Judetean, care a adoptat schimbarea. aIn acest fel, dupa ce ani buni firmele Lortrans si Sprinter au functionat pe un traseu, acum si-au inversat orele, fapt care a produs efecte asupra noastra”, afirma Cristi Bostan. Reprezentantii Consiliului Judetean au dat un termen de gratie transportatorilor pentru rezolvarea conflictului si i-au invitat la dialog, pentru o solutie unitara. aAveti termen pana in perioada 3-10 mai. Sper sa nu mai fie nici un fel de disensiuni. In cele din urma va trebui sa dam o noua hotarare prin care sa stabilim traseele, dupa principiul ca majoritatea dicteaza”, a afirmat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Mircea Merticariu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri