Din când in când, politicienii din opozitie dau semne ca inteleg sa colaboreze cu cei aflati la guvernare. Se intâmpla, insa, destul de rar. De obicei, liderii partidelor care au pierdut alegerile ies la atac saptamânal, criticând intentiile si actiunile Guvernului. Ecoul declaratiilor de la Bucuresti se produce in provincie cu oarece lentoare, mai ales daca e vacanta. Asa s-a intâmplat cu rectificarea bugetara.

La inceputul lunii august, cei de la vârful PNL au criticat Guvernul, cerându-i sa corecteze rectificarea pe motiv ca nu este constitutionala. Dupa vreo zece zile, s-au trezit si liderii locali sa critice rectificarea, afirmând ca este inechitabila. Având in vedere intârzierea cu care au reactionat, presupun ca au aflat din presa cât a primit judetul Bacau, cui au fost repartizati banii, care au fost criteriile etc.

Pâna la urma, are mai putina importanta de unde s-au informat si când au atacat. Important e, nu-i asa, sa fie ofensivi, incisivi, sa le aduca aminte cetatenilor ca exista chiar daca nu mai tin baierele pusculitei, sa spuna ceva, acolo, chiar si atunci când nu au timp sa citeasca legile care trec prin Parlament si hotarârile aprobate de Guvern. Ma intreb ce declaratii vor urma dupa ce sefa PNL, la semnalul dat de presedintele Iohannis, a consimtit sa colaboreze cu PSD pentru promovarea Codului Fiscal. Cui ii foloseste pacea?

PUBLICITATE

Fireste, noua, cetatenilor, nu si politicienilor. Noi ne-am saturat de lupte, de acuzatii, de spectacol. Ei, nu. E ratiunea lor de a fi. Circul se repeta, indiferent cine reprezinta, temporar, Puterea si Opozitia. La fel ca soldatii intorsi de la razboi, care nu-si mai gasesc locul acasa si se simt nefolositori in vreme de pace, politicienii, dupa incheierea bataliei electorale, sunt incercati de tristete.

Mai ales când unii dintre „eroii” lor sunt cercetati pentru fapte care nu le fac cinste. Te-ai astepta ca reprezentantii Opozitiei sa fie mult mai atenti la ceea ce face Puterea, sa-i monitorizeze deciziile, sa analizeze evolutia faptelor si sa combata cu argumente, iar nu sa vina cu acuzatii pescuite de pe net. Se apropie alegerile si nu vedem, din pacate, decât un duel al vorbelor, nu unul al proiectelor, din care sa intelegem care e filozofia lor despre România noastra.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Unde nu sunt oameni de valoare( morala, intelectuala, profesionala) situatia prezentata este o realitate a luptei pt putere. Tara va suferi precum copii pt prostia “parintilor” .

LĂSAȚI UN MESAJ