Localnicii din Brad platesc dar nu primesc, cei din Beresti nu platesc dar au. Explicatia e simpla: primii depind de rezervorul din Itesti.

Oamenii din satul Brad, comuna Beresti Bistrita, au ramas fara apa. Situatia e de-a dreptul dramatica, sustine Vasile Paraschiv: “Gânditi-va ca e vorba de copii! Se imbolnavesc, ii manânca paduchii! Se duc bietii oameni si cersesc apa cu canistra de la depozitul de medicamente sau de la cei care au fântâni, dar ce faci cu o canistra de apa?”

Barbatul arata ca vinovate sunt autoritatile din Itesti: “Instalatia de apa e facuta de Primaria Beresti Bistrita pentru satele Brad, Itesti si Ciumasi. Itesti a devenit comuna si, acum, satele Itesti si Ciumasi au apa, iar Brad, nu! Pe mine ma nemultumeste comportamentul primarului din Itesti, care pur si simplu ne ignora!”

PUBLICITATE

Grav este ca au inceput sa sece fântânile, patru fiind deja uscate complet. Norocel Calin Ciubotaru, primarul din Itesti, sustine ca nu are nicio vina: “Eu, la Primarie, nu am apa, la scoala nu am apa… Din cauza consumului mare si din cauza modului in care a fost facuta instalatia. Cei de pe partea dreapta au, cei de pe stânga nu au! Azi am inchis vanele ca sa adun apa pentru copii.”

Seceta are “miza politica”

Sistemul de alimentare a fost realizat cu fonduri Sapard pentru cismele stradale: 15 in Itesti, 15 in Ciumasi si 4 in Brad. “Acum avem 600 de abonati, cum sa primeasca toti? Exista un singur bazin, o jucarie! Numai ca sa umplu reteaua e necesar un bazin”, afirma primarul din Itesti. Vasile Paraschiv, din Brad, sustine, insa, ca miza e politica: “Primaria Itesti este PNL-ista, iar Beresti Bistrita e PSD-ista! Din cauza asta nu ne dau apa!”.

“Nu avem apa”, spune Norocel Ciubotaru si ii acuza pe acuzatori de neglijenta. El arata ca atât autoritatile, cât si oamenii din Brad “ar trebui sa se ocupe de problema, nu sa ceara de la altii. Au fântâni, sa si le ingrijeasca, sa le igienizeze! Noi ne ocupam! Pai ce faci daca intr-o zi crapa o conducta?”

Primarul din Beresti Bistrita, Ionel Alcaz, da din umeri: si el are probleme cu apa, chiar daca mai putin grave. Sistemul care alimenteaza satele Climesti, Padureni si Beresti Bistrita a fost construit tot pentru cismele si este, de asemenea, subdimensionat: “Bazinul e plin, dar nu ajunge la toata lumea, mai ales ca unii uda gradinile. Eu ii inteleg pe oamenii din Brad: sunt cu plata la zi si vor apa. Cei din reteaua noastra au apa, dar nu platesc.” Solutii, deocamdata, nu sunt: “Nu avem bani. Am forat un put in Beresti Bistrita, dar pentru Brad e nevoie si de rezervor. Practic, e necesar un alt proiect.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. nici noi partea de la monument spre Bacau nu avem apa se da drumul la vana pe vale pentru a s-si umple tat-su cisternele cu apa pentru erbicidat terenurile. …..dar de platit ?????????????? pauza ca de feciorul e primar. Mai zi ceva?

  2. doamna lidia,pentru altii nu este apa,cu toate ca sint cu plata la zi,iar pt ierbicidat si udat este.pai asta nu e bataie de joc?

LĂSAȚI UN MESAJ