Primaria refuza sa micsoreze chiria de la Bazinul Olimpic de Inot pentru SCM Bacau

“Primaria iubeste si sustine sportul de performanta” sta scris pe mai toti peretii salilor de sport din Bacau care au priza la public.

Asta asa, ca sa stie tot bacauanul cât de iubareata si larga la punga-i Primaria când vine vorba de sport! Numai ca nu toti au acces la inima si punga Primariei.

De exemplu, Sport Club Municipal Bacau. De luni bune, clubul condus de Relu Auras face demersuri pe lânga municipalitate pentru a-i fi redus tariful orar la Bazin cu minimum 50 la suta.

Adica, in loc de 12 lei/ 60 minute/ culoar pe ora sa plateasca doar 6 lei. Având in vedere ca SCM Bacau achita, anual, o chirie medie de 22.000 lei, reducerea ar fi in cuantum de 11.000 lei.

“Pentru Primarie nu ar fi o suma insemnata. Pentru noi, insa, banii astia conteaza”, a argumentat directorul SCM Bacau, Relu Auras, care specifica intr-o notificare adresata Consiliului Local Bacau pe 28 ianuarie ca: “Micsorarea tarifului este, practic, singura modalitate prin care executivul local poate sprijini financiar SCM Bacau, din cauza ca suntem, la rândul nostru, o institutie bugetara . Totodata, aceasta reducere tarifara este o modalitate de a ne ajuta care va sta la indemâna.

Precizam ca din activitatea noastra la Bazinul de Inot nu câstigam niciun ban, dimpotriva. Aici se antreneaza multi copii din oras, iar noi contribuim la formarea lor armonioasa din punct de vedere fizic si moral. Cei mai buni juniori din România, Daniel Martin si Edeea Ionascu sunt produsele clubului nostru. De asemenea, lotul national de sarituri in apa se bazeaza, ca intotdeauna de 30 de ani incoace, pe sportivii si antrenorii de la SCM Bacau.

Clubul nostru cheltuieste o parte insemnata din bugetul sau pentru aceste performante si pentru toata activitatea sa in folosul comunitatii noastre. Cu toate acestea, tarifele ce ne sunt percepute sunt identice cu cele ale cluburilor particulare, care fac profit”. Argumentele nu au sensibilizat conducerea Primariei. Iar adresele au facut cale intoarsa, cu coada intre picioare si cu un aviz negativ stampilat pe ea.

“Referitor la taxele de la Bazin, va informam ca acestea au fost stabilite in urma adoptarii de catre Consiliul Local al Municipiului Bacau al HCL nr.293/29.12.2014”, a sunat sec raspunsul din 30 ianuarie semnat de viceprimarul Radu Ababei.

Si pentru a fi si mai convingatoare, tripleta alcatuita din viceprimarul Radu Ababei, directorul Bazinului, Florin Turta si Gabriel Stanica Lupu, directorul Directiei Sport din Primarie a organizat ieri “o sedinta tehnica” in cadrul careia s-a reiterat faptul ca tarifele orare nu pot fi reduse.

Cu trimitere explicita la solicitarea SCM Bacau.

Numai ca la sedinta nu a fost invitat si directorul SCM Bacau, Relu Auras, cu toate ca alti directori de club- Vasile Jâmbu, de la CS Stiinta Municipal si Ovidiu Galeru, de la Nautica- au fost prezenti!

“Am ramas stupefiat ca nu am fost invitat. Ceva e in neregula, mai ales ca, in urma cu doar o zi, vorbisem la telefon cu Radu Ababei si nu mi-a spus nimic de aceasta sedinta. Am sa discut cu el pentru a vedea ce s-a intâmplat de nu am fost chemat”, a spus Auras. Singurii reprezentanti ai SCM-ului au fost antrenorii Adrian Gavriliu si Iulian Matei.

“Nu putem reduce tariful pentru SCM deoarece am crea o discriminare”, le-a spus celor doi antrenori vicele Ababei. “Am replicat ca noi suntem club de inalta performanta, cu o traditie de peste 60 de ani. Si ca, spre deosebire de cluburile private, care sunt sprijinite financiar de municipalitate si care, pe deasupra, scot sute de milioane din abonamentele pentru initiere, noi nu producem bani, ci campioni”, a fost pozitia lui Adrian Gavriliu, care a facut referire la statutul preferential detinut de Nautica lui Ovidiu Galeru, club privat blagoslovit anul trecut, de Consiliul Local Bacau, cu suma de 120.000 lei pe Legea 350/ 2005. Pentu ca, nu-i asa, Primaria iubeste si sustine sportul. Chiar si sau mai ales când acesta nu este de performanta!

Alte articole