Pacat ca v-ati pierdut increderea in politicieni, fiindca altfel v-ati da seama ca ne pregatesc zile marete. Deocamdata, nici nu realizam ca bunastarea, fie ea si cam rupta in coate, sta pitita dupa colt. Timida, frustrata ca nu a fost bagata in seama atâta amar de vreme. Dar s-a terminat! Zilele acestea isi anunta candidaturile toti cei care doresc sa ne conduca urbea. Rasar precum ghioceii de sub mantia grea si mizera a Babei Iarna.

Sunt cei care abia asteapta sa renunte la timpul lor liber, sa isi sacrifice viata de familie, care tânjesc la salariul de bugetar si, in schimb, doresc cu ardoare sa se puna in slujba cetatenilor, sa le primeasca injuraturile daca treburile orasului nu merg bine, eventual sa fie arestati. Riscanta ocupatia de primar!

Zilele acestea, mai multi politicieni ne prezinta programele de imbunatatire a vietii urbane. Adevarul este ca in acest oras, ajuns o fundatura sociala si economica, niste viziuni curajoase si niste edili hotarâti ar trebui ca aerul. Dar de unde sa ii iei? Candidatii nostri sunt deja invatati cu demagogia, unii provin deja din medii politice viciate. Insa mai exista o boare de speranta ca intentiile le sunt bune. Dar ce te faci ca primarul este, inevitabil, inconjurat de aparatul sau administrativ, care uneori a demolat mai mult decât a construit?

PUBLICITATE

De fapt, campania electorala a inceput de mai multe luni, cu lovituri de la distanta. Plus câteva idei de retinut, pe care n-ar fi rau sa le puna in practica. Vor urma celebrele intruniri de partid girate de lideri de la centru, unde se fac mobilizari triumfaliste, dar nu in fata unor cetateni oarecare, ci doar a propriilor membri de partid. S-a dus increderea in politicieni, s-au dus si mitingurile electorale care se tineau in strada.

Revenind la intentii, un candidat ne propune echipa de fotbal, altul injumatateste taxa de salubritate, altul face pista de biciclete, panselute, fluturasi. Nu am auzit nimic concret despre multele probleme nerezolvate, atârnate de beregata orasului precum un bolovan de moara. Vom auzi insa despre integritate, moralitate, respect fata de banii publici. Deja vu, tovarasi!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Aveti dreptate domnule Redactor,
  Speram ca de 30 de ani tot speram sa apara Candidatul Ideal,care sa
  aduca bunastarea si un trai Decent pentru populatie,,,,……
  Deja a+ti anuntat si dvs.in paginile ziarului ca sambata 20.02.2016 isi va
  lansa candidatura dl Dragos Luchian,,…. cu un proiect prntru Bacau __
  bineinteles cu candidati de la Centru pedelistul Blaga Vasile si insarcinata
  Alina Gorghiu,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Urmeaza dl NECULA de la PSD, ,,,,,,dl Ctin SCRIPAT de la Miscarea Populara..
  dl,, Cristi MANOLACHE ,,,,,,si cine o mai vrea,,,,,,
  Om trai si om vedea pe cine alege POPULATIA MUN,BACAU,,,,,,”!!!!!!!!!!

 2. Am uitat ca di Cristi Manolache a AJUNS la partidul lui Geoana”*?”’PSRO,,un partid nou nout
  si cu lideri unul si unul,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Deasemenea a inviat ,,,,,PNTCD, si dl doctor Negru Ctin il lanseaza in cursa pe candidatul
  Gabi Corodeanu,,,,,,,,,care promite sanctiuni pentru cei care gresesc!!!!!care intarzie sau nu
  realizeaza lucrari de calitate !!!!!sic,

 3. Ca vechi simpatizant al PNL, cel adevărat pînă”n 2014, mă ”mândresc” când bag seamă că un PNL-ist este susținut în campanie de un membru al ciumei portocalii (V-le Blaga) grupare mafiotă condusă, impecabil, de un interlop-fost marinar- secondat de un hoț versat-fost milițian- ce și acum conduce (neoficial) vămile Romaniei. Vasile Blaga este fața hidoasă a politicii romanesti.
  Ce șanse poate avea Dr.Luchian cu ”anti-mergătorii” Alinuța și Vasile Blaga ”Bulbucatu” la care se adaugă prietenii săi ”imaculați” Romică +Liviu Goian&co ???
  Când și cine schimbă clasa politică ?
  De prin 2012 politicienii perverși și ipocriți numai despre asta vorbesc. Eu cred că schimbarea o poate face doar populația, votanții, alegătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ