Rares Enea, alaturi de antrenorul sau de la juniori, Codrin Mindirigiu. Foto: Ioan Bisca

Fotbal/ Atacantul Sport Clubului Bacau si-a facut debutul la nationala Under 15 a României

Titular in doua jocuri

Rosu-galben. Si, de luna aceasta, putin albastru. La divizionara B Sport Club Bacau, tricolorul a inceput sa fluture odata cu selectionarea atacantului de 15 ani, Rares Enea la nationala Under 15 a României. In perioada 1-10 aprilie, Enea a participat cu reprezentativa antrenata de Gabriel Manolache la stagiul de pregatire desfasurat in Austria, unde a evoluat in toate cele trei jocuri-test. “In doua am fost titular, iar in al treilea am intrat pe parcurs. M-am simtit foarte bine la lot, iar domnul profesor Manolache s-a declarat multumit de mine Pentru mine, convocarea la nationala Under 15 a insemnat foarte mult; o mare bucurie, dar si o obligatie si o motivatie in plus”, marturiseste atacantul bacauan nascut pe 12 februarie 2000 si care a inceput fotbalul la vârsta de sapte ani, la Condorul Lilieci.

PUBLICITATE

Pregatire individualizata

Pentru a ajunge la lotul national Under 15, fotbalistul legitimat la Sport Club a trecut prin mai multe etape de selectie, ultima desfasurându-se in noiembrie, la Târlungeni, acolo unde au fost testati cei mai buni 115 jucatori români nascuti in 2000. “Dupa ultimul trial, cel de la Târlungeni, antrenorul nationalei U15, Gabi Manolache ne-a anuntat ca Rares intra in vederile sale pentru prima actiune a lotului din 2015, elaborând, totodata si un program de pregatire individuala pe care l-am pus in practica in toata aceasta perioada”, precizeaza antrenorul de juniori al Sport Clubului, Codrin Mindirigiu, care il antreneaza pe Enea de la vârsta de 11 ani. Adica din momentul in care Rares a facut pasul de la FCM Bacau, unde a evoluat sub indrumarea lui Vasile Ferica, la Sport Club, unde a fost preluat de cuplul Giani Florian- Codrin Mindirigiu.

La juniori republicani A, inca de la 13 ani

“Giani Florian a avut un mare merit in ascensiunea lui Enea. El a insistat ca Rares sa evolueze la juniorii republicani A inca din perioada in care avea doar 13 ani. In ciuda diferentei de vârsta, pustiul a facut fata gratie calitatilor fizice, dar si a combativitatii sale”, dezvaluie Codrin Mindirigiu, care il aseamana pe elevul sau, care, la doar 15 ani, masoara 1, 81 metri, cu Marius Niculae: “Pastrând proportiile, Rares imi aminteste de Marius Niculae. Un atacant care este dispus sa intre in combinatii, dar care are ca punct forte disponibilitatea de a se lupta mereu cu doi-trei fundasi. Daca isi va imbunatati jocul de cap si finalizarea, are sanse sa ajunga sus”. Rares stie ca are mult de munca. Asa ca adauga la capitolul “de imbunatatit” pozitionarea de joc si viziunea in teren: “Trebuie sa ajung sa vad mai bine jocul”.

Convocat in echipa mare a SC-ului

Elev in clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv, Rares Enea face de mai multe ori pe zi ruta Lilieci-Bacau si retur pentru a se achita de sarcinile scolare si fotbalistice. Se scoala la ora 7.00, ia maxi-taxi pâna in Bacau, iar dupa scoala se intoarce acasa, in Lilieci, pentru a servi masa. Dupa care, porneste din nou la drum, pentru antrenamentul programat la ora 16.00, la stadionul “Letea”. De saptamâna viitoare, programul pustiului care se declara fan Cristiano Ronaldo, va suferi, insa, unele modificari. Calitatile sale au atras atentia antrenorului de la prima echipa, Cristi Popovici, care il va introduce in programul divizionarei B, alaturi de Petrariu, Lozneanu, Adascalitei si ceilalti. “Este important ca el sa se pregateasca alaturi de noi”, afirma Popovici. “Pentru mine, e un mare pas inainte”, admite Rares Enea. Dupa rosu, galben si albastru, urmeaza rosu si galben. Si, eventual, un debut precoce in B.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. La cresterea valorica a acestui junior si-a adus o contributie majora antrenorul Giani Florian. Se vede (si ramane) “ampreta” lui pe oriunde trece. Nu cred ca acest copil a avut ce invata de la Mindirigiu ptr ca acesta in afara faptului ca injura f urat, tot ce ii iese in cale si este de alta parere decat el, nimic nu stie. L-am urmarit vreo 6-7 luni indeaproape. Noroc cu tatal sau (pilosu’) ce a pus o vorba buna la Cristi Sava – AJF. Felicitari copile !

LĂSAȚI UN MESAJ