Duminică, 28 octombrie, de la ora 16.00, Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Bacău, a organizat, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, spectacolul „Rapsodii de toamnă”.

Înscris în suita proiectelor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri și împlinirii a 610 ani de atestare documentară a Bacăului, spectacolul „Rapsodii de toamnă” a fost totodată un prilej de a-l omagia pe cel ce a fost „violonistul desăvârșit”, inegalabilul interpret al folclorului instrumental moldovenesc Ion Drăgoi, de la dispariția căruia s-au împlinit trei decenii.

În faţa numerosului public, în deschidere, Fanafara Militară a Garnizoanei Bacău a interpretat marşuri militare, iar col. Valerian Timofte, preşedinte al Filialei Bacău a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” a prezentat momentele cruciale ale luptei pentru Întregirea Neamului din Primul Război Mondial, iar Grupurile de copii şi „Flori de câmp” ai Ansamblului „Busuiocul” au cântat Imnul de Stat al României.

Spectacolul a continuat cu recitalurile soliştilor ţi sansatorilor Ansamblului Profesionit „Busuiocul”, recitalurile fiind susţinute de şoliştii Zinaida Bolboceanu, Gabriela Iştoc, Viorel Baltag, Georgiana Păduraru, Ciprian Roman şi Cristian Fodor (Huneadoara), Florin Blaj, micuţa Anastasia Ciobanu, cu un moment inedit şi emoţionant, cât şi Grupul vocal „Flori de câmp”, dirijat de Gheorghe Gozar. Nu au lipsit dansatorii, care au electrizat sala cu vestitele jocuri „Căluşul”, „Hora”, „Sârba” şi Corăgheasca” de pe Valea Tazlăului.

Conducerea muzicală a aparţinut dirijorului Mihai Gherghelaş, coregrafia şi regia fiind semnate de maestrul Petre Vlase, iar prezentarea spectacolului a fost încredinţată actriţei Dana Vrânceanu.

Alte articole