Anca Sigartau, managerul Teatrului Municipal Bacovia a venit la ultima sedinta a Consiliului Local cu raportul financiar promis privind cheltuielile de la festivalul desfasurat in august anul acesta, Theaterstock. Prea târziu si prea alambicat, s-au plâns o parte dintre consilierii locali. Altii, in schimb au laudat-o pentru organizare si faptul ca festivalul din Bacau a fost sustinut cu o suma mult mai mica decât se cheltuie in alte orase mari, precum Sibiul.

Raportul financiar a fost cel prezentat deja presei, in cadrul unei conferinte de presa si arata defalcat cheltuielile de cazare, intretinere si functionare, transport, inchiriere scena, drepturi de autor, onorarii prestatii artistice si costuri de productie. Desi erau suparati ca managerul institutiei de cultura nu vine la raport, consilierii n-au parut prea interesati sa-i adreseze intrebari, poate si pentru ca au primit datele in timpul sedintei.

„Nu trebuia sa cheltuim o suma asa de mare. Nu ne-ati dat raportul pe publicitate. Nu am inteles nici implicarea ONG-ului (n.r. Muze Colorate) in plata trupelor si nici cât a luat domnul Pandele (n.r. Dragos Pandele, consilier financiar al managerului) pentru serviciile sale. Toate informatiile noastre au venit din presa, pâna acum”, s-a plâns consilierul Gheorghe Huluta. Evident deranjata de sursa informatiilor domnului Huluta, Anca Sigartau a precizat doar ca acel contract de management pe care l-a semnat la câstigarea mandatului ìi permite sa-si angajeze un consilier financiar, pe Dragos Pandele, care a ajutat-o sa gestioneze finantele festivalului de teatru. Cât a incasat pentru spijinul sau, managerul nu a precizat, la fel cum nu a spus de ce sume importante de bani, sute de mii de euro, au fost rulate printr-o asociatie non-profit.

PUBLICITATE

Consilierul Ilie Birzu s-a pozitionat in cealalta tabara. „Eu va felicit. Consider ca festivalul din Bacau a avut un buget foarte mic, pe lânga cel de la Sibiu care e finantat acum cu 9 milioane de euro. Veti avea parte de sustinerea noastra si pe viitor”.

La ironiile consilierilor, Anca Sigartau a precizat: „Stiu ca va supara ca festivalul a iesit si inca foarte bine, desi ati incercat sa-l blocati chiar cu câteva zile inainte de debut. Banii au fost cheltuiti corect”.

In total, pentru desfasurarea Theaterstock intre 1 si 16 august, s-a alocat suma de 1,8 milioane de lei de la bugetul local.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

 1. Aaa…saraca corecta! Am inteles: o luat consilieru’, nu eu. Cum sa ascunzi valoarea si destinatia sumelor cheltuite din banul public si apoi sa spui ca nici gura nu-ți miroase? Si i-o trebuit 6 luni ca sa stie unde-o cheltuit banii mei? Nu va lasati oameni buni din presa !… eu chiar vreau sa stiu cat o luat consilieru’ marmoazelei.

  • altceva nu te mai intereseaza? cum ar fi reducerea de care ar fi beneficiat festivalul daca aveam doar manele de prost gust , pentru un neadaptat ca tine? atat stiti, sa carcotiti ca niste sefi de scara penibili, care se cred buricul pamantului si asteapta sa ridici statuie ca ei le stiu pe toate si datorita lor traim si noi ceilalti.
   ai fost macar la vreun spectacol sa vezi pe ce s-au dus banii? sau spargeai de zor seminte pe banca in parc?

   • Ba ne intereseaza…de ce nu faceti voi “cultura” din banii vostri ma? Nu sunteti capabili prin prestatia voastra de “mari aritisti” sa stringeti 5 oameni la teatru ca sa va asigurati si voi ca tot omul salariul din ceea ce produceti! Sa spuneti saru-mana ca romanul e destul de prost sa va suporte pe spinarea lui de manelist si ca va da ajutor social ce se ascunde sub denumirea de salariu. Spuneti saru-mana ca aveti la dispozitie o cladire de teatru facuta si sustinuta si aia din ban public sa aveti unde sa profesati. Ia mars ma in privat si faceti cata cultura vreti pe banii vostri si nu ai nostri luati cu forta!

 2. O fi fost prezentat un raport succint cu toate datele problemei,insa ,partea proasta este ca nici acum anumite firme nu si-au primit banii, Asta o stiati??
  Si mai stiati ca Tetarul Bacovia este doar institutia culturala de care d-na Sigartau se foloseste pentru lansarea unor proiecte proprii din care iese si banutul de buzunar (si nu putin)????
  Actorii nu au niciun amestec in toata aceasta afacere,caci afacere pe fata ,este. O parte dintre actori stau acasa si innebunesc. Nu au jucat din primavara pe motivul ca nu sunt bani de productie. Atunci ma intreb….cum pt.festivaluri sunt si pt.imbunatatirea repertoriului”prafuit”(cum l-au numit unii) nu sunt? Sigartau participa la toate manifestarile din cadrul acestor festivaluri si nu gratis. E dureros dar adevarat,omeni buni!

LĂSAȚI UN MESAJ