Absolventa a Colegiului National „Gheorghe Vranceanu” Bacau, Raluca Darauta este prima eleva cu media generala 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Fiind cooptata in lotul României la Olimpiada Internationala de Chimie, Raluca a sustinut Bacalaureatul in sesiunea speciala, care a avut loc saptamâna trecuta, la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Brasov.

„Vranceanca” noastra a trecut cu brio toate cele sase probe: Limba româna – oral, Limba engleza – oral (cu echivalare) si competente digitale oral, dar si Limba româna – scris, Matematica – scris si Chimie – scris (si aici cu echivalare, urmare a rezultatelor exceptionale obtinute la Olimpiada Nationala de Chimie).

„Am avut ultima proba joia trecuta, pe 27 mai. Imediat am plecat la Bucuresti, pentru ca intru in pregatirile de la lotul national al Internationalei de Chimie. Din acest lot, in urma unor teste, vom fi selectati patru cei mai buni chimisti ai tarii, care vor reprezenta România la Olimpiada Internationala de Chimie. Sper sa fiu si eu printre cei patru”, ne-a declarat Raluca Darauta, imediat dupa ce am aflat rezultatele de la Bac. Toti elevii din lot vor urma un program intensiv de pregatire, de doua saptamâni, si, in final, se va stabili componenta echipei României care va participa la Internationala de Chimie, ce se va organiza anul acesta in Georgia, la Tbilisi, in luna iulie.

PUBLICITATE

De altfel, Raluca Darauta are toate sansele de a intra in lot, pentru ca, la inceputul acestei luni (intre 1 si 7 mai) a participat si la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev”, organizata la Moscova, unde a câstigat o binemeritata medalie de bronz. Alaturi de acest premiu, echipa României, din care a facut parte si eleva noastra, a obtinut „medalia de aur absoluta, fiind calificata pe locul I in concurs”, dupa cum a afirmat prof. Mariana Rosenschein, cea care o pregateste pe Raluca de patru ani, de când a intrat la liceu. Eleva bacauanca a concurat cu 120 de elevi, din 20 de tari.

Urmare a acestor rezultate, dar si a faptului ca a terminat cu media generala 10 si anii de liceu, Raluca Darauta a fost desemnata si sefa promotiei 2016 a Colegiului National „Gheorghe Vranceanu”. „Mai sunt cinci absolventi cu media 10 pe linie, insa chiar daca si ei ar lua note maxime la Bacalaureat, in sesiunea din vara, nu au cum sa o depaseasca pe Raluca Darauta, olimpica noastra internationala. O felicit din toata inima”, ne-a declarat si prof. Gabriel Andrei, directorul colegiului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. sa speram ca aceasta tanara nu se va plafona in aceasta tara si va alege ce e mai bine pentru ea. felicitari fetei, merita un viitor luminos

 2. Elevii si absolventii de la Colegiul Vranceanu sunt cei mai buni din multe pct de vedere: rezultate la invatatura, educatie, maturitate in gandire si comportament etc.

 3. FELICITARI!
  Sunt convins ca ce ai realizat, s-a facut cu multa munca si cu sustinerea celor din jurul tau.
  PS:
  “Frumoasa, desteapta si devreme acasa!”
  Deci se poate.

 4. Daca o pregateste Rozy, e clara treaba… Probabil ca nici nu-i place chimia, dar face performanta numai de frica Marianei Rosenschein!! :)))))

LĂSAȚI UN MESAJ