20 aprilie 2024
SportRafael Ienășoaie („Nord-Est” Bacău), câștigător al „Cupei Orașului Bicaz”

Șah

Rafael Ienășoaie („Nord-Est” Bacău), câștigător al „Cupei Orașului Bicaz”

Șahistul băcăuan a totalizat maximum de puncte, în ultima rundă învingându-l pe marele maestru Vasile Sănduleac

La finalul lunii martie, s-a derulat cea de-a 15-a ediție a „Cupei Orașului Bicaz” la șah, competiție organizată de CȘ „Bicazul”, în parteneriat cu instituții și sponsori locali. S-a jucat în sistem elvețian, șah clasic, 6 runde, 90 minute + 30 sec/ mutare.

Ediția din acest an a turneului a reunit în jurul meselor de șah 150 de sportivi, printre care și marele maestru Vasile Sănduleac (2370 ELO) și maestrul internațional Sergiu Bargan (2162 ELO), din Republica Moldova. Câștigătorul „Cupei Orașului Bicaz” a fost băcăuanul Rafael Ienășoaie (1979 ELO), care a totalizat maximum de puncte, 6.Mai mult, în ultima rundă, șahistul de la ACSRȘ „Nord-Est” Bacăul-a învins pe marele maestru Vasile Sănduleac, o reușită de prim-plan pentru șahul băcăuan. Rafael Ienășoaie nu a fost singurul reprezentant al clubului băcăuan la turneul nemțean, alături de el participând alți 13 seniori și juniori de la ACSRȘ „Nord-Est”.

Dintre aceștia, trei s-au întors, la rândul lor, cu premii: Gabriel Ienășoaie- premiul IV la categoria ELO 1801-2000, cu 4,5 puncte, Eugen Durac- premiul III, categoria S60, cu 4 puncte și Costel Emanuel Dumitrașcu- premiul I la categoria ELO 1001- 1100, cu 3 puncte.

O evoluție bună au avut și ceilalți componenți ai „Nord-Estului”, clasați în următoarea ordine: Costică Lupușoru -3,5p., Daria Ecaterina Coșeraru- 3,5p., Petru Lupeș -3,5p., Maria Ivu -3p., Andreea Lupeș -3p., Alexandru Ștefan Pintilescu -2,5p., Dragoș Iulian Dumitrașcu -2,5p., Pavel Elisei – 2p., Eduard Ștefan Buhosu -2p., Teodora Elena Stanciu – 2p.

Totodată, merită remarcate atât prestația Marei Grama (Clubul Balta Albastră Siretu), care a luat premiul secund la categoria ELO 1001-1100, cât și a campionului național școlar la șah U13, băcăuanul Andrei Eugeniu Costache (legitimat la Micul Șahist Iași), care a totalizat patru puncte.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri