Probabil cel mai rapid santier din acest oras, din ultimii ani, cel al viitorului compartiment de radioterapie, a intrat in ultima faza a constructiei.

„Lucrarile sunt executate in proportie de 70 la suta. Pâna la jumatatea lunii septembrie constructorul le va incheia. Pe partea dinspre parc, se vede chiar tencuiala la etaj. Urmeaza ca dupa 15 septembrie sa ramâna firma care a adus aparatura pentru calibrari si autorizari, o faza care va mai dura aproximativ doua luni si va face un training personalului”, a declarat managerul spitalului, Adrian Popa.

Asadar, primii pasi sunt facuti: constructorul isi face treaba, aparatura este gata de a fi pusa in functiune, acum provocarea cea mai mare este de a gasi un medic specialist in radioterapie, oncologie.

PUBLICITATE

„Am scos la concurs doua posturi. Sper sa se si prezinte cineva, mai ales pentru sanse de a prelua de la inceput acest compartiment. Din pacate, in tara numarul de specialisti in domeniu este restrâns pentru ca nu functioneaza foarte multe astfel de centre, deci nici studentii nu aleg aceasta specializare.

Am fizician si inginer, asistenti si infirmieri sau ingrijitoare, dar fara un medic nu putem deschide compartimentul”, a declarat managerul care se arata optimist ca pâna la sfârsitul anului s-ar putea inregistra chiar primii pacienti. Acestia vor fi supusi tratamentului tot in functie de o programare, dar inca nu s-a pus la punct un sistem. Abia dupa ce se vor instala complet si programa aparatele se va sti si câte sedinte se vor putea face zilnic. Un lucru este cert, Bacaul are toate sansele sa fie pe harta centrelor in care se aduce alinare si speranta bolnavilor de cancer.

Valoarea investitiei se ridica la 6 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de Compania Nationala de Investitii. Proiectantul general este SC SB Concept SRL, din Sibiu, iar constructorii, prin asociere, SC Varinak Europe Bucuresti si SC Terra Gaz Construct SRL Bucuresti.

Acceleratoarele de particule de noua generatie pot trata 70% din tipurile de cancer, iar zilnic, pot beneficia de sedinte peste 20 de pacienti. Aceasta este una dintre cele mai eficiente si mai putin costisitoare metode de tratament a acestei maladii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Foarte tare, dupa ani de santier si zeci de milioane investite : “Bacaul are toate sansele sa fie pe harta centrelor in care se aduce alinare si speranta bolnavilor de cancer”
    Deci sunt sanse dar nu e sigur. Ne bucuram.

  2. foarte tare,cautati medicii,cei care au lucrat in radioterapie bacau sunt in clinica iro iasi,medici care sunt foarte apreciati cu rezultate f bune,dr valu care sa specializat si in brahiterapia genitala ,medic dedicat pacientului,multe pers din fam au fost tratate la iasi de acest medic,pacat ,bacau a pierdut cei mai buni medici,pacientii buni vor merge tot la iasi si buc pt tratament,,,succes pt bacau

  3. Pai daca si-au batut joc de ei. Acu sa-i pupe si sa le dea casa ca sa vina inapoi. Dar nu cred. Este alt salar la Iasi ca e clinica universitara. Doar sa prosteasca un tanar

  4. clinica iro din iasi lucreaza la nivel inalt,investigati multe,tratament bun,medici seriosi,bacaul este undeva departe de iasi,medici?? sigur nu vor alege bacaul,comunicarea dintre pacient si medic lasa de dorit,iasul te mangaie si te intelege ca pacient

LĂSAȚI UN MESAJ