23 februarie 2024
ActualitateRăcăciuni: Ursul terorizează gospodăriile, locuitorii cer intervenția autorităților

Răcăciuni: Ursul terorizează gospodăriile, locuitorii cer intervenția autorităților

De două săptămâni, o comunitate din comuna Răcăciuni se confruntă cu o prezență periculoasă în mijlocul lor – un urs care intră în gospodării în căutare de hrană și atacă animalele. Oamenii din zonă au cerut ajutorul autorităților, iar mesaje de avertizare RO-ALERT au fost emise pentru a alerta comunitatea cu privire la pericol, informează ProTV.

Imaginile filmate în miez de noapte pe străzile comunei arată cât de aproape de oameni a ajuns sălbăticia. Oamenii sunt îngrijorați și speriați de prezența ursului în mijlocul satului.

O localnică povestește: “A luat o oaie, a rănit-o foarte tare, a scos-o din țarc. A tras-o undeva la vreo 10-20 de metri și ursul a rămas acolo. Câinii au început să latre și abia atunci ursul a sărit. Rupsese patru scânduri, așa, cu totul.”Un alt locuitor afirmă că ursul a ucis mai multe capre. La apelul la 112, jandarmii au intervenit imediat, fiind sprijiniți de vânători.

Alexandra Danculea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, explică: “Ursul a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezența. Pentru alungarea ursului, jandarmii băcăuani au folosit petarde de infanterie, semnale luminoase și acustice.”

Oamenii din comună, convinși că ursul va reveni în căutare de hrană, organizează focuri de tabără și stau de pază cu rândul pentru a ține departe sălbăticia. Cu toate acestea, ei așteaptă ca autoritățile să ia măsuri rapide pentru relocarea ursului și să ofere o soluție la această situație tensionată. În timp ce așteaptă intervenția autorităților, jandarmii îndeamnă locuitorii să nu intervină singuri în astfel de situații periculoase și să solicite ajutorul specializat.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri