Cele mai multe dintre institutiile deconcentrate au sefi noi, stabiliti in urma apartenentei politice si a concursurilor organizate in ultima perioada. Candidatii la fotoliile de sefi si-au aflat, ieri, si punctajele pe care le-au obtinut. Concursurile nu au fost lipsite de surprize si nici de contestatii, insa ceea ce s-a stabilit la nivel politic s-a si intamplat, iar cele mai multe institutii au sefi noi. Ramane de vazut in ce masura competenta in functii si rezultatele viitoare se vor ridica la nivelul punctajelor obtinute.

Agricultura bacauana are noi sefi

Zilele acestea va avea loc investirea noilor conducatori ai institutiilor din agricultura, care au sustinut examen in cursul acestei luni la Bucuresti. Fiecare are sustinerea unui partid aflat la guvernare. Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala il va avea ca director coordonator pe democrat-liberalul Ioan Chiriac, care a obtinut 95,4 puncte la examenul pentru post. aSunt multumit de rezultat. Mai am de incheiat unele afaceri proprii, dupa care voi fi instalat la conducerea institutiei”, ne-a spus Ioan Chiriac. Dr. Ghita Burlui, director interimar in ultimile luni, va ocupa functia de director adjunct la DADR Bacau. La concurs a luat 95 de puncte. Tot directori coordonatori aduncti sunt si Maria Dimitriu (economic) – 84 de puncte, Cezar Radescu (UF) – 91,3 puncte si Stefan Talamba (Dezvoltare Rurala) – 89 de puncte.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura il are ca director pe social-democratul Lucian Florea. aAm luat 94 de puncte la concurs. In zilele urmatoare voi primi avizul din partea APIA si va avea loc instalarea”, ne-a spus Lucian Florea. Ioan Melinte, fostul sef al APIA, nu s-a mai prezentat la concurs. Postul de director coordonator adjunct este ocupat de Nicolae Huiban, care are sustinerea PDL.
Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Bacau si-a pastrat directorul. Vasile Aichimoaie, care are sustinere portocalie, a obtinut 95 de puncte la examen. Directorul adjunct Dana Dron nu s-a mai prezentat la concurs, locul fiindu-i luat de Elena Simona Barzaghideanu, care a obtinut 90 de puncte.
Agentia de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit are sef nou. Bogdan Constantin Seto, angajat pana acum la Consiliul Judetean Bacau, specialist ce activa la Bruxelles, a obtinut 87,6 puncte la concursul pentru sefia institutiei agricole. La Oficiul Judetean pentru Ameliorare si Reproductie in Agricultura (OARZ) conducerea a ramas neschimbata. Constantin Viziteu a obtinut cel mai bun rezultat: 97,6 puncte. La Oficiul Judetean pentru Studii Pedologice si Agrochimice, director este Vasile Trofin, care a obtinut 90,6 puncte.

Viorel Ghelasa, reconfirmat pe functie

La Directia Silvica schimbarea a avut loc in luna martie. Acum, rezultatul examenului (87,3 puncte) l-a reconfirmat pe functie pe Viorel Ghelasa. Adjuncti vor fi Gheorghe Manaila si Ion Tabacaru. aNu stiu daca la mine va mai avea loc o investire oficiala. Sunt deja pe functie”, ne-a declarat Viorel Ghelasa.a (M.M.)

Evaluare ape bune”
la DSP

Sefii Directiei de Sanatate Publica s-au intors cu fruntea sus de la Bucuresti, unde au trecut prin evaluarea pentru functiile de conducere abia infiintate in institutie. DSP nu mai este conduca de un director executiv, ci de un director coordonator. Dr. Mihaela Popescu, director al DSP din 2005, a candidat pentru functia sa, rebotezata, si a obtinut 92 de puncte din 100. Acelasi punctaj l-a obtinut dr. Dana Marcu, sefa fostei Inspectii Sanitare de Stat. Dr. Marcu este acum director coordonator adjunct pentru control in sanatate publica. Tot director coordonator adjunct, dar pentru sanatate publica si programe, este dr. Marin Bustuc. Adjunct la DSP de ani buni, dr. Bustuc a acumulat 87 de puncte. Candidatul pentru cel de-al treilea post de adjunct, responsabil cu asistenta medicala, nu a reusit sa adune decat 44 de puncte. Functia este vacanta, iar ministerul o va scoate la concurs. Sefii de la DSP sustin ca evaluarea a fost “pe bune”. Candidatilor li s-a cerut sa prezinte un proiect de management amanuntit, pe o perioada de 4 ani. (D. Mincu)

aMeciuri” castigate la puncte

La Directia pentru Sport a Judetului Bacau a ramas director Doina Melinte, care a obtinut 98 de puncte. La SCM Bacau noul director coordonator este Relu Auras, cu 90 de puncte, iar directorul adjunct este Ion Sarban, care a obtinut un punctaj de 84,8. (D.P.)

La Vama inca nu este cunoscut directorul

Romeo Fratila va fi noul sef al Garzii Financiare Bacau. In urma concursului sustinut la Bucuresti, comisarul Fratila a obtinut 92 de puncte, adjunctul sau, comisarul Pavel Albu, care a candidat tot pentru functia de sef, clasandu-se in urma sa, cu 90 de puncte. Imediat, insa, Albu a facut contestatie, in urma careia a obtinut cele doua puncte care sa-l aduca pe aceeasi treapta cu Fratila. “S-a facut departajarea dupa proiecte, iar al meu a fost considerat mai bun”, ne-a spus Romeo Fratila. In ce priveste fotoliul de adjunct al Garzii Financiare, acesta deocamdata ramane vacant. Comisarul Eugen Stefanescu, cel care a candidat pentru aceasta functie, nu a obtinut punctajul necesar. Asta nu schimba, insa, cu nimic lucrurile. “Propunerea PSD pentru aceasta functie este Eugen Stefanescu, a declarat deputatul Gabriel Vlase, presedinte executiv al PSD Bacau. Am discutat, astazi (ieri – n.a.), in coalitie: procedura va fi reluata deoarece acela nu a fost examen, a fost altceva. Daca ei imi spun mie ca un om care are atata experienta in aceasta institutie nu a obtinut punctajul atunci eu pot sa spun ca acela nu a fost examen, a fost altceva. Nu ma indoiesc de competenta domnului Stefanescu si veti vedea ca am dreptate”. Nici Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau nu are, momentan, sef. Vasile Soiman, cel care a candidat pentru fotoliul de director coordonator, nu a obtinut decat 69 de puncte. Desi a facut contestatie, aceasta a fost respinsa. (L.A., S.P.)