La partida CSM Bacău- CSM Făgaraș, programată azi, la ora 17.30, spectatorii sunt invitați la Sala Sporturilor cu câte o jucărie de pluș. La pauza meciului, jucăriile vor fi aruncate în teren, pentru a fi dăruite ulterior copiilor fără posibilități.

Vine Moșu? Vine! Cu plușuri. Și cu puncte. Plușurile vor ateriza pe parchetul Sălii Sporturilor și vor ajunge la copiii nevoiași. Punctele, în schimb, vor lua drumul echipei care și-a făcut temele (și ghetele) mai bine. Să sperăm că aceea va fi CSM Bacău. E nevoie. Pe rând, acum. În această seară cade cortina peste turul Ligii Zimbrilor. Sigur, maratonul competițional va continua, duminică și miercurea viitoare fiind programate alte două meciuri ale băcăuanilor pe teren propriu. Și tot de la ora 17.30, ca și azi.

Duminică, în Cupa României, cu Poli Timișoara, iar miercurea viitoare, cu „U” Cluj, în debutul returului. Până atunci, însă, CSM Bacău are de încheiat conturile cu turul sezonului regulat. Și cu vecina de clasament, CSM Făgăraș, adversara din această seară a „CSMeilor”. Ambele echipe trag din greu pentru a se ține departe de ultimele poziții ale clasamentului. Cu nouă puncte, băcăuanii se află pe locul 11.

Făgărășenii sunt cu un punct și cu un loc mai jos. Prin urmare, meciul din această seară este unul de care pe care. Cu atât mai mult cu cât echipa lui Eden Hairi vine după o înfrângere dureroasă etapa trecută, materializată în ultimele secunde ale jocului de la Suceava, cu CSU. Gazdele mizează pe factorul terenului propriu. Și pe aportul publicului.

Iar acțiunea „Cu o simplă jucărie, poți să faci o bucurie”, ce îi îndeamnă pe spectatori să se prezinte la sală cu jucării de pluș pe care să le arunce la pauză în teren, de unde vor fi ulterior colectate și donate copiilor fără posibilități, reprezintă un argument în plus pentru o tribună plină-ochi.

Anul trecut, acțiunea s-a derulat tot de Moș Nicolae. La meciul de Cupă, cu Dunărea Călărași. La pauză, a nins cu plușuri, iar ninsoarea a fost semn de belșug în tabăra gazdelor, care au furnizat surpriza competiției, eliminându-i pe călărășeni la loviturile de la 7 metri. Să sperăm că Moșul va fi darnic și astăzi. Și cu copiii Bacăului, și cu handbaliștii „CSMeilor”.

Alte articole