2 decembrie 2023
SportPumnii strânși pentru Ramona și Ștefi

Atletism/ Campionatul Europaen Under 20

Pumnii strânși pentru Ramona și Ștefi

Prima zi de concurs, primele calificări în finalele Campionatului European Under 20 la atletism care se desfășoară la Ierusalim, în Israel. Luni, în debutul competiției, Cosmina Balaban (LPS Brăila/ CSM Onești) a stabilit un nou record național în seriile de 100 m garduri, ea fiind cronometrată cu 13,42 secunde.

Cu acest timp, Balaban s-a calificat în finala probei ce urma să aibă loc aseară, pe stadionul „Givat Ram”. Tot în prima zi a Europenelor a concurat și Adnana Vrînceanu (SCM Bacău), care nu a reușit însă să treacă de seriile probei de triplusalt.

Repartizată în grupa B, sportiva antrenată de Cristi Nemțeanu s-a poziționat a noua, cu o săritură ce a măsurat 12,75 metri. România a avut, totuși, o reprezentată în finala la triplusalt programată aseară. Este vorba de Jennifer Ștefania Dossey, care a încheiat seria de calificări cu cea mai bună performanță personală, 13,35 m, rezultat ce o credita cu șanse la medalii.Astăzi va fi rândul celorlalte două băcăuance de la SCM prezente în delegația României să intre în competiție: Ramona Verman la lungime și Ștefania Zediu, la ștafetă 4×400 m. Ramona, care este antrenată de Aura Balaban, a fost repartizată în grupa B la săritura în lungime, alături de alte 13 concurente. Cu un record personal de 6,37 metri realizat în acest an, băcăuanca are, înainte de startul calificărilor, al cincilea cel mai bun rezultat din această grupă B, lideră fiind sârboaica Angelina Topic, cu 6,58 m.

În grupa A, care va aduce la startul calificărilor 13 atlete, cel mai bun rezultat personal aparține bulgăroaicei Plamena Mitkova, cu 6,66 m. Calificările la lungime vor începe în cursul dimineții, la 8.05. O oră și jumătate mai târziu va debuta la această ediție a Europenelor U20 și Ștefania Zediu, componentă a ștafetei feminine de 4×400 m.

Atleta de 18 ani pregătită de Cristi Nemțeanu va face echipă cu Ștefania Uță, Maria Capotă și Rebeca Ciocan. Finala la lungime este programată joi dimineața, de la ora 9.15, în timp ce ultimul act al probei de ștafetă feminină 4×400 m se va derula joi seara, de la 21.07.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri