Copiii din Livezi si Berzunti vor beneficia de sprijinul Asociatiei Mutatis Mutandis, in cadrul proiectului “Pas in viitor. Psiholog la sat”, lansat joi, la Scoala nr. 1. “Eu sunt din Livezi si am scris un proiect pentru copiii care traiesc situatii asemanatoare celor prin care am trecut eu, a explicat psihologul Alina Caprioara, presedinta asociatiei. O data pe saptamâna ma voi duce acolo si voi lucra cu ei.”

Beneficiarii proiectului sunt 100 de copii care au intrat in ultimul an de gimnaziu si parintii lor. “Elevii de clasa a VIII-a se afla la un moment de rascruce, de luare de decizii esentiale in viata: alegerea traseului de viitor, continuarea studiilor, gestionarea dezvoltarii propriei vieti. Din acest motiv, proiectul de fata isi propune completarea competentelor formate in scoala cu competente pentru viata: alegerea carierei si continuarea studiilor pentru elevi, managementul situatiilor de criza, dezvoltarea inteligentei sociale si emoționale”, arata Alina Caprioara.

Asadar, se va actiona in trei directii: copiilor le vor fi testate aptitudinile si vor fi ajutati sa-si aleaga liceul potrivit, profesia potrivita, simultan, vor fi ajutati sa-si dezvolte competentele pentru viata, iar cei care au o situatie materiala precara vor fi sprijiniti si cu burse.

PUBLICITATE

In cadrul componentei “competente pentru viata” vor avea loc trei workshop-uri diferite: unul pe inteligenta emotionala, care vizeaza gestionarea starilor afective, altul pe inteligenta sociala, workshop in cadrul caruia vor invata sa gestioneze relatiile cu prietenii, parintii, profesorii etc., si unul care va aborda rezolvarea de probleme (gasirea atitudinii potrivite si a solutiilor).

Proiectul din Livezi va dura opt luni si va fi finantat prin “Programul strategic de Investitie in Mediul Rural”.

Silvia Patrascanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ