Dragos Benea, presedintele PSD Bacau, a anuntat lista social - democratilor care se vor intra in campanie electorala / foto: Liviu Maftei

Lista social-democratilor care se vor lupta pentru Consiliul Judetean (CJ) Bacau cuprinde multe surprize: absenta lui Dragos Benea, actualul presedinte al CJ, prezenta a doi parlamentari – Lucian Sova si Miron Smarandache -, dar si a multor nume noi. Despre acestea a vorbit chiar Dragos Benea, care este presedintele organizatiei judetene, in conferinta de presa organizata marti.

„La CJ Bacau, cap de lista este Sorin Brasoveanu, vicepresedintele Ionel Floroiu se regaseste acolo, deputatul Lucian Sova, deputatul Miron Smarandache, Dorian Pocovnicu, doamna Theodora Sotcan, sunt câteva nume importante… Sunt si cinci femei in primii 20 de candidati, sunt si patru tineri in primii 20. Este o lista, indraznesc sa spun, mai experimentata decât lista pentru CL Bacau.”

Dragos Benea a prezentat si „noutatea absoluta”, basarabeanul Ion Cucerescu, 24 de ani: „Este cel mai tânar candidat la CJ, nascut in Basarabia, crescut in Basarabia, dar care urmeaza cursurile la zi ale Universitatii «V. Alecsandri». Este locul 10 pe lista si e un mesaj foarte clar de apropiere de fratii nostri de peste Prut.”

PUBLICITATE

„Obiectivul PSD e de minimum 40 la suta”

Dintre candidatii PSD pentru cele 93 de localitati, 47 sunt primari in functie. „Insist asupra faptului ca din cei 93 de candidati 13 sunt femei, ceea ce nu este putin lucru si cred ca peste jumatate dintre candidate vor fi si primari”, a spus Dragos Benea. Tinta organizatiei judetene este de minimum 40 la suta.

„Evident, nu excludem o alianta pentru presedintia CJ si majoritatea in CJ pentru ca sunt câteva proiecte importante care trebuie sustinute in perioada urmatoare, a afirmat presedintele PSD. Nu trec peste faptul ca nu sunt pe aceasta lista. Optiunea mea este, dupa 12 ani, de a inceta activitatea la CJ Bacau. Cea mai simpla explicatie este ca nu sunt nici vesnic, nici de neinlocuit. PSD are resursa umana sa poata asigura si functiile de vicepresedinti, si pe cea de presedinte a CJ Bacau.”

Intrebat daca va candida la parlamentare, Benea a declarat: „Nu exclud aceasta varianta, dar vom discuta in toamna. In aceasta goana dupa candidaturi e nevoie si de un strop de luciditate.” Proiectele importante derulate de CJ sunt achizitia RMN, pentru care contractul va fi semnat joi, investitiile de la Observatorul Astronomic, Radioterapie si Aeroport. De ultima se leaga si singurul regret al lui Dragos Benea, si anume „acela ca nu am finalizat Aeroportul, dar lucrarile sunt in plina derulare si, cu putin noroc, la sfârsitul anului il vom putea inaugura.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.