Banii au fost subiectul care a dominat sedinta de miercuri a Consiliului Judetean (CJ) Bacau: banii alocati la rectificarea bugetara, cei repartizati pentru reabilitarea drumurilor comunale si judetene, rectificarea bugetului CJ Bacau, majorarea salariilor etc.

In debutul sedintei, Dragos Benea s-a referit la acuzatiile PNL, care a criticat modul in care Guvernul a echilibrat bugetele locale, la rectificarea din iulie. Liberalii au acuzat si lipsa de reactie a PSD, care ar fi pus “batista pe tambal”.

Asa cum a promis, presedintele CJ Bacau a prezentat o informare privind sumele alocate primariilor in ianuarie si iulie.

PUBLICITATE

benea

“Exista niste domni in Opozitie care sunt rupti de realitate. Batista pe tambal au pus-o liberalii in subiectul Casei Cancicov”, a afirmat Benea, adaugând ca subiectul nici nu a existat in sedinta CL Bacau.

“Acum vom ridica batista de pe tambal pentru ca exista subiecte care trebuie discutate.” Presedintele CJ a explicat ca in ianuarie 2015 s-a folosit o formula (populatie, suprafata, grad de colectare taxe etc.) in baza careia comunele mici au primit bani mai multi, spre nemultumirea celorlalte.

“Rectificarea din iulie a avut menirea de a reechilibra situatia. Asa ca aceasta compasiune «galbena» pentru 34 de localitati e demna de o cauza mai buna”, aprecizat Dragos Benea.

“In Bacau, PNDL merge foarte bine”

Intârzierea finantarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), de asemenea criticata de PNL, va fi recuperata lunile viitoare, a afirmat presedintele CJ: “PNDL merge. In judetul Bacau functioneaza foarte bine, chiar mai bine decât in alte judete.”

Banii pentru drumuri nu sunt niciodata indeajuns, dar sunt bineveniti. Repartizarea acestora a fost facuta de CJ Bacau: “Au primit 60.000 de lei comunele din stânga Siretului, care au mai multi kilometri de drum, mai putini bani si le asteapta o iarna grea. Celelalte au primit 37.000 de lei. Repet, banii sunt intotdeauna insuficienti, dar sunt utili”, a declarat Dragos Benea.

Consilierul Costica Marcu a solicitat marirea sumei alocate comunei Racaciuni: “Propun sa se suplimenteze suma de 37.000 de lei cu 30.000 de lei de la CJ Bacau, pentru reabilitarea unui drum de 500 m, care a fost distrus de alunecarile de teren, ceea ce afecteaza trei sate, cu 4.000 de persoane.”

Dragos Benea a gasit alta solutie: sa se ia câte 7.000 de lei de la comunele Hemeius, Zemes si Margineni, care au beneficiat de sprijinul CJ in ultima vreme, si sa se majoreze cu 21.000 lei suma alocata comunei Racaciuni.

A fost, de altfel, singurul amenandament, in rest, toate proiectele au fost aprobate in forma initiala.

Recunoastere pentru academicianul Solomon Marcus si maestrul Petre Vlase

caseta

In cadrul sedintei de ieri, academicianului Solomon Marcus i-a fost conferit “Titlul de Cetatean de Onoare al judetului”, iar maestrului Petre Vlase, Premiul de Excelenta pentru promovarea folclorului românesc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Dle. presedinte al CJ va jucati cu nervii alegatorilor,urmeaza allegerile din 2016 poate mai alocati cativa lei la stabilirea bugetului anului urmator,pentru drumul judetean care leaga Sarata de Valea Seaca,(acolo cativa metrii )cum ati facut si la alegerile anterioare.Multumesc anticipat.

  2. La RACHITOASA nu ati dat bani ptr hotararile judecatoresti!ESTE SINGURA UNITATE SCOLARA PE CARE AI LASAT-O BALTA,D-LE BENEA!!Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic RACHITOASA va intreaba:au gresit cu ceva fata de d-voastra??ASTEPTAM ,D-LE BENEA SA NE DATI BANII CUVENITI ASA CUM ATI DAT LA TOATE SCOLILE DIN JUDET!!CE SE INTAMPLA??S-AU PIERDUT PE DRUM BANII NOSTRI?

LĂSAȚI UN MESAJ