20 aprilie 2024
ActualitateProxeneta care forta adolescentele sa se prostitueze, 11 ani de inchisoare

Proxeneta care forta adolescentele sa se prostitueze, 11 ani de inchisoare

* Tribunalul Bacau a dat condamnarile in cazul celei mai vechi proxenete din Bacau si al fiilor ei care au sechestrat si exploatat sexual mai multe tinere din judetul Bacau, printre care unele minore si cu dizabilitati.

Maria U., cunoscuta in lumea interlopa ca “Marina”, a fost condamnata la 11 ani de inchisoare, pentru constituire si aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane si de minori. Pentru aceleasi infractiuni, doi dintre fiii ei au primit pedepse de câte 7 ani si 4 luni închisoare. Instanta a mentinut starea de arest in cazul Marinei si al unuia dintre fii, cel de-al doilea aflându-se sub control judiciar.

Din aceste pedepse vor fi scazute perioadele de arest preventiv, de la 30.01.2014 la zi pentru Marina si unul dintre fii, si de doua luni jumatate pentru al doilea traficant. Sentinta de condamnare prevede si confiscarea de la inculpati a sumelor câstigate de pe urma fetelor exploatate sexual, circa 88.000 lei. Instanta a admis, in acelasi timp, despagubiri morale pentru victimele proxenetilor, in suma totala de 17.000 euro si 5.000 lei. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.Batute si infometate in bordelul din centrul orasului

La inceputul anului trecut, Marina si doi dintre fiii ei au ajuns in arest dupa ce mai multe tinere au povestit despre ororile prin care au trecut in bordelul aflat chiar in centrul Bacaului. De altfel, Marina si alti doi fii au mai fost cercetati în mai multe dosare penale si condamnati pentru trafic de persoane, printre care si minore, si proxenetism, unele din pedepse fiind deja executate. Procurorii spun ca victime au cazut mai ales fetele sarace de la tara, din familii dezorganizate, vulnerabile si fara scoala.

În oras, tintele proxenetilor erau elevele de la Scoala Speciala “Henri Coanda”, cu retard mintal, dar si de la Colegiul Tehnic “Letea”. Declaratiile date de acestea in fata procurorilor sunt de-a dreptul socante. Victimele au povestit cum au fost duse cu forta în bordelul Marinei, obligate sa întretina relatii sexuale, batute crunt si pedepsite daca incercau sa fuga. Drept pedeapsa, fetele erau încuiate în baie câteva zile la rând, fara hrana.

De altfel, ele erau mai tot timpul înfometate, obligate sa doarma pe jos si în permanenta pazite de cineva. In general, intr-o zi, o fata avea patru-cinci clienti, iar banii platiti de acestia (100 – 200 de lei pe ora) ajungeau în buzunarele proxenetilor. Când nu aveau clienti, fetele erau sclave in casa – faceau mâncare, curatenie în casa, spalau vasele si hainele tuturor si curatau dupa câini.

Tânara ascunsa intr-un beci, gasita in stare de soc

Pâna au reusit sa scape din mâinile proxenetilor, victimele au trecut prin chinuri groaznice. O fata a povestit anchetatorilor ca a ramas însarcinata si, dupa ce a nascut, proxenetii au vrut sa o scoata fortat din spital si sa o duca din nou în bordel.

Ramona Andreea S. (16 ani) a fost pacalita chiar de o colega de scoala care i-a ajutat pe traficanti sa puna mâna pe ea. Dupa câteva luni, Ramona a fost salvata de un client care a scos-o din bordel, când a aflat ca e minora si sechestrata, si a dus-o acasa, la familia ei.

O alta tânara a fost gasita intr-un beci din blocul “Luxor”, ascunsa de proxeneti, inainte de a interveni mascatii în bordel, si abandonata fara hrana si apa.

Politistii au gasit-o în stare de soc, murdara, batuta si flamânda. Era cea mai veche dintre victime si a fost ascunsa ca sa nu fie luata la audieri.

Lidia Caruntu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri