2 martie 2024
ActualitateProtestul salariaților APM Bacău continuă

Protestul salariaților APM Bacău continuă

Astăzi, 10 decembrie, între orele 10-12, salariații au protestat, din nou, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Bacău. Motivele care stau la baza acestui act de protest sunt diverse și reflectă preocupările profunde ale angajaților cu privire la viitorul lor și la direcția în care se îndreaptă domeniul mediului în România.

Printre principalele motive care au condus la declanșarea protestului se numără lipsa de transparență și consultare manifestate de conducerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în procesul de reorganizare. Această acțiune vine în urma obligației clare prevăzute de Legea 286/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

Un alt punct sensibil ridicat în cadrul protestului este finanțarea necorespunzătoare a activității desfășurate de către agențiile de mediu. Această subfinanțare este percepută ca având implicații semnificative asupra situației de infringement declarată în mai multe domenii ale mediului. Salariații din cadrul APM Bacău aduc astfel în atenție necesitatea unei alocări bugetare adecvate pentru a asigura desfășurarea eficientă a activităților de protecție a mediului.Un alt punct de nemulțumire este reprezentat de nivelul scăzut de salarizare al angajaților Agențiilor pentru Protecția Mediului, comparativ cu salariile altor lucrători din domeniul mediului. Această discrepanță salarială nu numai că afectează traiul angajaților, dar poate genera și un exod al forței de muncă calificate către alte sectoare.

Reprezentanții sindicatului au transmis lista detaliată a revendicărilor către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, către Agenția Națională pentru Protecția Mediului și către Federația Sindicatelor Unite din Mediu. Aceste revendicări vor fi prezentate și discutate în cadrul negocierilor programate pentru 12 decembrie, la Ministerul Mediului.

Salariații așteaptă cu interes rezultatul acestor negocieri și speră că demersurile lor vor fi tratate cu seriozitate și responsabilitate. Este important de subliniat faptul că toate eforturile depuse pentru soluționarea revendicărilor vor respecta prevederile Legii nr. 367/2022 privind Dialogul Social, consolidând astfel calea către o soluție echitabilă și durabilă pentru toate părțile implicate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri