Aproximativ 15.000 de oameni protestează marți seara în București, la patru zile după incendiul din club Colectiv în care au murit 32 de oameni, iar alți peste 140 au fost răniți și se află încă, mulți dintre ei, internați în spitale, unii la terapie intensivă.

Oamenii s-au strâns inițial în Piața Universității, unde au cerut demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, dar și pe cele ale premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea.

Protestatarii scandează “Demisia, demisia”, “Solidaritate”, “Piedone nu uita, a venit și ziua ta!”, iar unii dintre manifestați au purtat pancarte pe care se putea citi “Noi suntem generația care schimbă istoria!”, “Corupția ucide!”.

PUBLICITATE

Manifestația a fost organizată pe rețelele de socializare. Din Piața Universității protestatarii au plecat pe jos, pe bulevardul Magheru, spre Piața Victoriei.

Coloana de manifestanți a fost flancată de jandarmi, iar în fața acesteia se aflau mașini ale Poliției.

Când au ajuns la Guvern, protestatarii au blocat Piața Victoriei.

Nici premierul Victor Ponta și niciunul dintre miniștri nu se află în sediul Guvernului.

Manifestanții scandează ”Colectiv”, ”Vrem dreptate”, ”Demisia”, ”Asasinii”, dar și “Nu plecăm până nu plecați”.

Pe pancarte se mai poate citi: “Parchetul: cauza incidentului este numărul mare de oameni din club. Piedone scapă! ISU scapă! Oprea scapă! Toți scapă?”, “Bunicii la război, părinții la Revoluție, este rândul nostru”.

Jandarmeria va lua măsurile necesare pentru a preveni apariția unor incidente și pentru a asigura protecția participanților la protestul de marți seară, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituției.

Potrivit acestuia, au fost mobilizate mai multe efective pentru a menține ordinea publică pe parcursul manifestării.

“Mai mulți negociatori ai Jandarmeriei discută cu unii dintre liderii acestei adunări și vom încerca să aflăm intenția lor și finalitatea acestei manifestări. Nu este o adunare publică organizată, cu o coerență în activitate, sunt mai multe grupuri, este o adunare eterogenă și vom încerca să adaptăm dispozitivele noastre de protecție ca să asigurăm măsurile de ordine publică”, a declarat Enache, la B1 TV. AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ