Protest spontan la Tribunalul Bacău

0

Grefierii şi personalul auxiliar din Tribunalul Bacău – Secţia a II- a Civilă şi de Contencios Administrativ şi Fiscal au organizat, astăzi, un protest spontan, prin întreruperea activităţii în intervalul 12.00 – 13.00.

Aceştia s-au alăturat astfel colegilor de la Judecătoria Moineşti care protestează de luni, dar şi acţiunilor declanşate de angajaţii mai multor instanţe din ţară.

Toţi cer revoltaţi aplicarea corectă a Deciziei Curţii Constituţionale 794/2016 şi emiterea de către angajator a deciziei de încadrare salarială corespunzătoare şi pentru personalul auxiliar.

PUBLICITATE

Printr-o adresă din 19 ianuarie a Ministerului Justiţiei, grefierii ar fi fost informaţi că în proiectul de buget pentru anul 2017 s-au inclus fondurile pentru achitarea drepturilor salariale doar pentru magistraţi, raportate la o valoare de referinţă sectorială de 405 lei, la care se adaugă majorarea de 10 la sută prevăzută de Legea 293/2015, fără a se include sumele necesare pentru plata salariilor în raport de acelaşi nivel şi pentru personalul auxiliar de specialitate şi conex.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ