Protest spontan, marti dimineata, la ora 2, in Centrul Regional de Tranzit (CRTz) Bacau al Companiei Nationale Posta Româna (CNPR). Angajatii l-au anuntat intâi pe seful centrului ca intra in greva, iar patru ore mai târziu, adica la 6, si pe Olguta Cocrea, liderul Sindicatului Posta Româna. “Nicio masina nu mai pleaca in judet”, au avertizat oamenii.

“Ne-am saturat! Ne mint mereu, isi bat joc de noi!” Protestatarii au afirmat ca directorul CNPR a promis ca acei angajati care semneaza actele aditionale privind reducerea normei nu vor fi afectati de restructurare, insa dupa ce au semnat au aflat ca CRTz va fi desfiintat, asadar “vom ramâne fara loc de munca!”

Au lucrat in conditii proaste, cu salarii mici, “ne-am distrus sanatatea, iar acum ne dau afara!” Oamenii au stat pe scari, in soare, si si-au spus nemultumirile: “Intram azi, la ora 16, si iesim mâine, la 5. Lucram 13 ore, dar nu avem scaune, stam pe lazi, nu avem hârtie, nu avem containere cu roti. Sa hamaleasca prostii”, au strigat grevistii si, infuriindu-se, au scos din hala doua scaune jerpelite. “Si rampa asta a fost reparata de noi, cu cimentul nostru, din banii nostri, ca sa nu ne cada caramizile in cap! Si ei? Ne lasa fara serviciu! Totul e politic!”

PUBLICITATE

“Vom intra in greva foamei!”

“Nu vrem sa cersim, vrem doar sa muncim!”, “Nu ne mintiti! Nu ne umiliti! Vrem adevarul!” cer angajatii. Oamenii vorbesc despre haos, proasta gestionare a activitatii, anomalii si interese: “Isi bat joc de banii companiei! A venit o comisie medicala sa ne faca analize si controale care costa 80 de lei. Pai daca ne dau afara, de ce sa mai dea niste bani smecherilor astia? Cica au contract!”

“Nu mai avem centre de schimb ferite de ochii lumii. Incarcam si descarcam valori in mijlocul strazii. Inspectorul care face itinerariile nu a fost niciodata pe teren!”, au acuzat cei de la “Transport Valori”. Ionut Cocrea, liderul sindical de nucleu, a scris revendicarile angajatilor pe o hârtie in speranta ca va veni cineva sa discute cu protestatarii: “Sunt hotarâti sa mearga pâna la capat, arata el. Deja avem cinci colegi care au anuntat ca intra in greva foamei.”

Marti, CNPR a anuntat ca CRT Bacau e desfiintat “de azi, 30 iulie, nu din septembrie!” si tot marti, urmare a protestului, au venit de la Bucuresti doi directori. Decizia lor va lungi boala cu câteva zile: “In final, s-a stabilit ca directorul CRT sa realizeze un material cu argumentele economico-financiare care justifica mentinerea in functiune a centrului, a declarat Olguta Cocrea, liderul Sindicatului Posta Româna. Luni, va fi la Bucuresti ca sa prezinte si sa sustina materialul!”

Pe 11 iulie, liderii de sindicat au trimis conducerii un memoriu in care au explicat ca, in Strategia de restucturare, “eficient e ca tranzitul sa fie amplasat in Bacau”, nu in Iasi. Niciun raspuns. “Azi am aflat ca municipiul Iasi e in centrul regiunii, iar Bacaul in sud. Asta e geografia pe care o stiu ei! In tranzitul intraregional, pâna la Bacau sunt 1.400 km, iar pâna la Iasi, 1.680 km. Interegional, distanta e de 2.000 km pâna la Bacau si 2.750 km pâna la Iasi.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ