Astazi, angajatii de la Administratia Finantelor Publice si de la Casa Judeteana de Pensii au intrerupt lucrul pentru doua ore, in cadrului unui protest “spontan”.

“Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale și chiar între angajații din cadrul administrației publice(vezi creșterile salariale acordate în învățământ și sănătate precum și angajaților din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF), salariații din domeniul fiscului, din primării și din alte instituții din administrația publică centrala și locală au declanșat acțiuni spontane la nivel național, solicitând în mod expres acordarea de creșteri salariale.

protest

PUBLICITATE

Liderii organizațiilor SED LEX vor susține acțiunile de protest ale colegilor noștri, fără a putea preciza durata acestora, ținând cont de faptul că Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat acțiunile, ele fiind declanșate în mod spontan.
Protestatarii solicită acordarea de creșteri salariale tuturor salariaților din administrația publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 lei net ”, se arată într-un comunicat SED LEX.

Vom reveni cu detalii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Sa va fie rusine.

    Eu v-as da afara in secunda doi. Pentru ce doriti bani mai multi? Si asa nu faceti nimic toata ziua acolo.

    Parerea mea este ca, ar trebui schimbat sistemul informatic ca a imbatranit odata cu voi.Un om muncitor lucreaza 8 ore pe zi in conditii meteo nefavorabile (frig,ger,ploaie,vant) pentru 850 Ron , si munceste “tata”. Voi ce faceti ? Stati la caldurica , stati pe facebook, si mai printati si voi din cand in cand cate o chitanta.Tratati cu indiferenta oamenii batrani ce vin sa-si plateasca taxele si impozitele , ca deh, voi sunteti cei destepti. V-as instala camere audio-video poate asa va mai educati si voi, greturi de oameni ce sunteti.

    La munca nu la intins mana adunatura de puturoase ce sunteti. Nu va este rusine cu programul de gravide pe care-l aveti? Vreti salarii mari? Iesiti la maturat de spatii verzi.

  2. Ei se compara cu medicii si asistentele si vor si ei cresteri salariale ?? Pai atunci cand Doamne_ Fereste mai apare vreun accident colectiv ca cel din Bucuresti , sa se duca functionarii publici sa acorde primul ajutor !! Multi chiar nu realizeaza ce diferente mari sunt intre categoriile profesionale si munca acestora !? Cand noi invatam anatomia pe cadavre in laboratorul de anatomie , sau faceam ore de medicina legala la morga , doamnele unde erau si ce faceau ?? Ma intreb asa, retoric …

  3. De ce credeti voi ca functionarii publicii nu muncesc? Se munceste si inca foarte mult. Asa suntem noi romanii, egoisti, sa traim numai noi, ceilalti sa moara? Cand voi invatati anatomia si noi invatam alte obiecte pe care voi nu le-ati invatat. Ce ar fi sa improscam si noi cu noroi in voi? Nu mergi nicaieri in oras, la vreun cabinet medical fara sa dai spaga si tot mori sau daca nu ai mori cu zile. Ca sa nu murim cu zile, muncim si noi, sa avem de unde da si la cadrele medicale, ca voi, pentru asta fiecare trebuie sa primeasca in afara de stres si un salariu, din care trebuie sa traiasca si sa aiva dreptul ca si voi sa-si ceara drepturile. Nu veniti voi in locul nostru sa munciti si nici noi in locul vostru. Haideti sa fim oameni cu totii.

  4. Uitati-va pe declaratiile de venit ale functionarilor publici cunoscuti , care sunt depuse pe internet , mai toti au de la 3000 de lei in sus . Liderul sindical de la AJFP Bacau Ifrim , de pilda are 67500 lei /2014 adica peste 5000 lei / luna : Apostol Mariana de la aceeasi institutie , 47500 lei pe lunile ianuarie -septembrie 2014 , adica peste 5000 lei lunar si tot asa mai departe .Despre ce salariu de 1350 lei pe luna vorbiti ? Smecherii astia mint cu nerusinare .

LĂSAȚI UN MESAJ