Protestul impotriva Guvernului a continuat luni seara, in centrul Bacaului, in ciuda ploii marunte si a racorii.

Au fost putini protestatari, dar hotarâti, cu scandari, pancarte si vuvuzele. Adunarea s-a dat in Piata Tricolorului, de unde oamenii au plecat in mars pe trotuarele din centrul orasului.

Pe drum, s-au alaturat si alti protestatari.

„Sunt consternat de modul in care suntem tratati. Dupa 30 de ani de munca, am primit o majorare la pensie de 30 de lei:, ne-a spus un pensionar, prezent in Piata Tricolorului.

6 februarie 2017

Posted by Desteptarea de Bacau on Monday, February 6, 2017

Din câte spun protestatarii, actiunile vor continua.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

 1. Inca o demonstratie neautorizata. A saptea ? Cineva va avea o plangere penala in viitorul apropiat, pentru faptul ca nu a permis Jandarmeriei sa aplice legea si implicit a permis desfasurarea acestor manifestari ilegale. Ei, atunci sa vedem cum scot camasa domnii pesedisti.

 2. SCANDAL LA NIVEL INALT: PRESEDINTELE – ACUZAT DE INALTA TRADARE
  22 februarie 2016
  Situație explozivă în România: fostul președinte al statului, Traian Băsescu, îi aduce succesorului său acuzații punctuale care se încadrează fără probleme în noul Cod penal la rubrica ”Înaltă trădare”. Incendiarele afirmații au fost făcute duminică seara, în cadrul unui interviu acordat postului România TV. Este, trebuie spus, pentru a doua oară în ultimul an cînd șeful statului e acuzat, direct sau indirect, de voci de prim rang din politică de trădare a țării.

  Traian Băsescu l-a acuzat, astfel, pe Klaus Iohannis că a făcut o serie de acte majore, de-a lungul perioadei de după alegeri, în care a subordonat interesele României celor ale Germaniei sau, după caz, binomului Germania -Rusia, inclusiv periclitînd stabilitatea Pactului strategic cu SUA.

  Întrebat care consideră că sunt cele mai mari gafe ale lui Iohannis, ca președinte, Băsescu a enumerat mai multe gesturi grave, și ”complicate”, totodată, după cum s-a exprimat el.

  În primul rînd, e vorba de derularea Consililui european de anul trecut, privind energia, transporturile și comunicațiile, la care a participat Klaus Iohannis, din partea țării noastre.

  ”Eu l-am acuzat pentru consiliul european de anul trecut care a avut ca tematică energia, la care a participat și unde a lăsat ca în concluzii să fie confidențialitate asupra prețului de achiziție a gazelor naturale în condițiile în care tema consiliului era unificarea sistemelor energetice, pe gaze și electricitate. Ori, asta a fost ABSOLUT ÎN FAVOAREA GERMANIEI! (s.n.). Nu aveam dreptul să mergem pe ideea că, dacă discutăm despre o piață energetică unică, unii achiziționează la un preț și alții la alt preț, funcție de cum ”stau” politic cu Federația Rusă, spre exemplu. Este inadmisibil. Trebuia ca prețurile de achiziție să fie raportate la comisie de către fiecare țară și uniformizate la nivelul UE. Altfel, despre ce piață concurențială discutăm cînd tu, Germania, iei energia mult mai ieftin decît o iau eu, România, sau decît o ia Franța, spre exemplu?” a spus fostul președinte. El a explicat că acest lucru îi afectează sever pe români: ”Ne afectează locurile de muncă prin scăderea competitivității în raport cu Germania!”.

  Pe aceeași linie, fostul președinte a mai punctat: ”Sau, tot pe energie, guvernul României, președintele României, nu spun nimic despre faptul că a început proiectul Northstream ll, prin care Germania își trage a doua conductă din Federația Rusă, numai pentru ea, prin Marea Baltică, pentru aprovizionare cu gaze. Păi despre ce piață liberă mai vorbim, iar tu, Românie, taci? Și la confidențialitatea prețurilor, și la un alt proiect special Federația Rusă-Germania, și România, parcă, nici nu se prinde…”.

  Altă greșeală majoră, în opinia lui Băsescu, și tot în favoarea Germaniei, ”a fost atunci cînd s-a păcălit cu cotele de refugiați, a acceptat principiul, ”lasă că-i vorba de o mie optsute și acceptăm principiul cotelor…”, dar oricine vedea că nu poate fi vorba de 40-50.000 de imigranți, ci de mult mai mulți. Avem 1,5 milioane de anul trecut și mai vin două milioane anul ăsta, dar noi am rămas cu povestea cotelor, deci este o altă greșeală”.

  În fine, o altă mare greșeală: ”Pilonul nostru de securitate este legat de SUA. Ei și-au adus baze militare și pușcași marini la Kogălniceanu, ei au avioane F-16 aici, tancurile americane Abrams sunt aici, deja poziționate, artileria americană e deja poziționată aici, logistică pentru încă vreo cîteva mii de militari americani care să vină la noi, cu ei am făcut scutul anti-rachetă și, ce să vezi? România a cumpărat rachete anti-tanc de la Germania. Și nu avem un militar german în tot sistemul de apărare al flancului estic al NATO, implicit în România” a mai spus Băsescu, reamintind că SUA a avut anul trecut un buget alocat pentru Europa de 700 de milioane de dolari, iar acum a mărit la 3,4 miliarde de dolari pentru apărarea flancului estic, ”iar România dă o sută de milioane de euro Germaniei, care spune că n-o să vedem vreun tanc german că vine să ne apere nouă frontiera”.
  ”Cred că sunt trei greșeli consistente, care vor avea impact asupra României” a conchis Băsescu.

  Acuzațiile fostului președinte sunt, trebuie spus, extrem de grave, în primul rînd pentru că, în forma în care au fost prezentate, ele se încadrează lejer în articolul din Codul penal privind Înalta trădare, art.394 și 398.

 3. Oare de ce nu ar avea dreptate anonimul si ai avea doar tu bibi,iar in loc de argumente jicnesti asa cum faceti multi din cei care poate din dorinta de mai bine protestati.Adevarul absolut sa stiti ca nu il detin doar cei care protesteaza ci el exista si in spusele lui obiectiva ,careia ii spun GHINION.Anu vedea ca tara asta a noastra este vanduta,iar presedintele favorizeaza acest lucru creind conflicte care sa mascheze esenta lucrurilor inseamna ca suntem orbi.

 4. Manipularea dăunează grav sănătății !! Mintale, după cum se vede.
  Ce interese i-au scos pe acești oameni în stradă ?? Mă uitam mirat la unii dintre ei și realizam că (sigur) nu știau ptr ce sunt acolo, în stradă. Unii, tineri și f tineri, aveau în repertoriul strigăturilor: ”Jos Guvernul corupt” ; ”jos Guvernul penal”,etc,etc. Întrebarea este următoarea: -când și-au dat seama acesti oameni că toți componenții acestui guvern sunt corupți ? Ca timp vorbesc. De unde sunt penali dacă ei, guvernanții, nici nu au avut timp să ”lucreze” la programul lor de guvernare ??? Măi oameni buni, nu sunt înregimentat politic, dar vă întreb: unde erați când R.Stavarache +gașca lui de hoți și manglitori, făceau prăpăd prin banii contribuabililor băcăuani de au transformat Bacăul într-o ruină ??? De ce nu ați ieșit în stradă ? Vă place cum arată bazele sportive ? Vă place cum arată, în ce hal este stadionul Municipal ?? În anii ”90 era printre cele mai faine din țară, cu nocturnă adevărată. Fotbalul era demn de Europa. Acum unde este ? Handbalul unde este ? Știința băieților, Știința fetelor, unde sunt ? Toate acestea au fost ale băcăuanilor. Dispariția lor (pas cu pas) nu v-a trezit atenția ? Cine a ieșit în stradă ? Sau, a ieșit cineva în stradă ?
  Sunt f curios ce urmează. Nu contest ieșirea acestor oameni în stradă ci scopul ieșirii. Dacă este obiectiv și dacă ajută cu ceva pe băcăuani.

LĂSAȚI UN MESAJ