La Creșa 4 din Bacău, situată în zona Pieței Sud, a izbucnit luni seara un protest la care au participat zeci de părinți care ar dori să își dea copiii la creșă, în instituția respectivă.

Acolo ar exista săli care ar putea găzdui mai mulți copii decât sunt găzuidiți acum.

Problema reclamată de părinți este că în spațiul respectiv funcționează Fundația “Neghiniță”, din cauza căreia nu s-ar putea amenaja spațiile pentru creșă, așa cum dorește administrația locală a orașului.

PUBLICITATE

Părinții care s-au adunat luni seara au cerut imperios prezența primarului Cosmin Necula, care a răspuns solicitării, alături de viceprimarul Dragoș Ștefan, pentru a lămuri situația.

Oficialitățile au explicat părinților că spațiul pentru amenajarea creșei este în acest moment ocupat fără documente legale și că se fac demersuri pentru rezolvarea situației în favoarea părinților.

“De șase luni încercăm să determinăm Fundația Neghiniță să elibereze spațiul pentru creșă, pe care în acest moment îl ocupă ilegal și abuziv. Sunt documente în acest sens. Probabil că vom ajunge în instanță ca să rezolvăm situația”, a spus primarul Cosmin Necula.

La discuții a fost prezentă și Diana Buganu, directorul Centrului bugetar de creșe Bacău.

Reprezentanții Fundației Neghiniță au precizat că în clubul din incinta instituției își desfășoară activități specifice vârstei o mulțime de copii din zonă.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

16 COMENTARII

 1. Mai exista un criteriu: spaga. Vorbesc in cunostinta de cauza. Am avut copil la cresa si nu a fost primit pana nu am dat cui trebuia. Acelasi lucru mi l-au spus toti parintii pe care ii cunosc.

  • Doamna Iulia …Exprimarea dumneavoastră este din trecut ,,am avut un copil la creșă”…Deci a-ți dat spaga in trecut !!! Nu mai aruncați cu noroi ,domnișoara director nu este coruptibila.. se luptă pentru a soluționa problema locurilor în creșe!!!! Haideți să fim vertebrali …De ce atâta răutate omenească ??? Sa apreciem si să susținem omul care se implica!!!

 2. Este o răutate absolut gratuita sa aruncam cu noroi intr-un om pe care nu îl cunoastem si nu stim nimic despre munca lui.In 4 luni de când aceasta inimoasa doamna a venit la conducerea centrului a revolutionat întreg sistemmul si a adus un suflu nou impunând un sistem de management transparent lipsit de orice fel de “conditionari”.E unul dintre putinele lucruri bune care s-au întâmplat in orasul Bacau in ultimul timp.Haideti sa avem inca un pic de răbdare.

 3. Astăzi am avut ocazia sa o cunosc pe Doamna Director și chiar nu este adevărat cu șpagă sau alte bunuri sa pretindă cuiva am primt un nr de înregistrare și totul este ok .sunt criteriile de înscriere cei care au domiciliul în zona au prioritate. Va mulțumesc doamna director

 4. Draga doamna Iulia, ați uitat sa specificați în ce perioada ați avut copilul la creșă, în prezent la Centrul Bugetar Crese Bacău nu se percepe nici o taxă, ca să nu mai vorbim despre “șpagă” , va recomand ca pe viitor sa va informați mai bine și abia apoi sa faceți acuzații!!

 5. Trebuie sa stiti ca Doamna Director intr-un timp atat de scurt a reusit sa creeze noi locuri in crese, acolo unde va lasati copii in siguranta, si asa cum se observa se lupta in continuare dar trebuie sa o sustinem, si sa avem incredere ca totul este transparent si neconditionat.

 6. Ce ușor este să arunci cu noroi în cineva doamnă sau domnișoară Iulia.Ați avut copil la creșă în trecut, dar acum cu ce drept învinuiți un om nevinovat? Eu am depus o cerere pentru înscrierea la creșă și nu mi s-a cerut nici o șpagă, regulile sunt aceleași pentru toți. Înscrierea se face după un punctaj.RUȘINE SĂ VĂ FIE CELOR CARE VORBIȚI IN NEȘTIINȚĂ DE CAUZĂ!

 7. De cand a venit dna.director toate lucrurile merg bine dar trebuie sa o sustinem pe dna.director nu sa o criticam , caci nu am mai intanlit pe cineva care sa se lupte sa fie toti multumiti .Va multumesc mult dna.director pentru tot ce faceti pentru noi , sa fiti sanatoasa.

 8. Eu inteleg ca fiecare padure are uscaciunile ei,dar tot o data stiu ca avem cap pe umeri ca sa gandim,nu sa acuzam,in necunostinta de cauza cu siguranta, dna Iulia a-ti vorbit sa va aflati in treaba,descurajati o initiativa care este in favoarea noastra a mamicilor care nu avem unde ne lasa copii,descurajati un om ( Diana Buganu) implicat,care cu siguranta doreste sa faca ceva!

 9. Ma uit la comentariile unor persoane de pe acest site si ma gandesc ca sunt unii dintre ei care nici macar nu stiu sa scrie corect gramatical(gen Diana) dar isi dau cu parerea in educatia copiilor.
  Saracii cred ca le stiu pe toate si au drepturi depline.

LĂSAȚI UN MESAJ