Lions Club

Marți, 14 Noiembrie, în Bacău a fost marcată Ziua internațională de luptă împotriva diabetului prin acțiunea organizată de Lions Club împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău.

„Cunoscând activitatea de notorietate a celor de la Lions Club în domeniul sprijinirii, în mod special, a copiilor cu această boală, DGASPC Bacău a fost alături în această campanie de informare și conștientizare”, arată Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt la DGASPC.

Astfel, în Piața Tricolorului, 58 de beneficiari și salariați ai DGASPC Bacău și 31 de elevi, voluntari din partea Colegiului Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare”, au primit informații noi de la reprezentanții Lions Club. La rândul lor, tinerii au distribuit fluturași cu cele mai utile, dar și îngrijorătoare informații despre ceea ce înseamnă diabetul.

„Reamintim că, în prezent, diabetul este una dintre bolile cu cea mai rapidă creștere în lume, boală care afectează 422 de milioane de oameni de toate rasele, nivelurile de viață și vârstele, chiar și copii, a precizat Marian Vătămănescu.

Lupta împotriva diabetului a celor de la Clubul Lions, cărora ne-am alăturat cu toată disponibilitatea, este o luptă pentru îmbunătățirea vieții, consolidarea familiilor și revitalizarea comunităților.”

Alte articole