Sedinta Extraordinara de vineri a Consiliului Local, care avea ca unic punct pe ordinea de zi alocarea de fonduri nerambursabile in baza Legii 350/ 2005, a sucombat pentru ca proiectului de hotarâre ii lipseau doua avize de legalitate. Extraordinara a fost amânata pentru azi. De vazut daca se va si tine

Saptamâna dinaintea alegerilor a fost una electrica. Si nu doar in registru electoral. Asociatiile sportive care s-au inscris in cursa pentru obtinerea de fonduri nerambursabile in baza Legii 350/ 2005 au tot asteptat un semn din partea Consilului Local. Asteptarea nu a fost incununata de succes. Marti, in ultima sedinta ordinara a Consilului Local, pe ordinea de zi nu s-a regasit si proiectul de hotarâre referitor la finantarile nerambursabile.

Miercuri, viceprimarul Radu Ababei a comunicat ca “joi sau vineri vom tine o Extraordinara in care vom supune la vot aprobarea sumelor pe 350”. N-a fost joi, ci vineri. Si, tehnic vorbind, n-a fost nici macar vineri, atunci când Extraordinara a tras pe dreapta dupa doar doua minute. Semnale ca sedinta va sucomba au aparut inca de joi seara. Cea mai vehiculanta varianta a fost lipsa de cvorum. Cvorum a fost, 14 consilieri fiind prezenti la Extraordinara programata vineri, 3 iunie, la ora 9.00, la Centrul de Afaceri si Expozitii.

PUBLICITATE

Au lipsit, in schimb, avizele de legalitate de la Comisiile Economic si Juridic din cadrul Primariei, motiv pentru care secretarul municipiului Bacau, Ovidiu Popovici a anuntat ca proiectul de hotarâre privind alocarea finantarilor nerambursabile nu poate fi votat! Povestea e cusuta cu ata alba. Iar daca nu-i diletantism, e “scoala de corectie”. Sau, mai pe româneste, daca nu-i prostie, e prosteala. “Adevarul e ca nimeni nu-si mai asuma nimic pe final de mandat. Le e frica.

Mai ales in cazul finantarilor nerambursabile”, dezvaluie o sursa care sustine ca proiectul finantarilor nerambursabile va fi pasat viitorului Consiliul Local. Asta in ciuda faptului ca azi, de la ora 15.00, este anuntata o noua sedinta extraordinara de CL care va avea ca unic punct fondurile pe Legea 350/2005. De vazut daca, intre timp, vor aparea si avizele. In cazul asta, pariem ca nu va fi cvorum?

Proiectele declarate câstigatoare pe domeniul sport si sumele aferente propuse pentru vot: Fundatia Pro Stiinta (volei feminin)- 2.000.000 lei; ACS Elite Sport (handbal masculin)- 700.000 lei; ACS Nautica (inot)- 90.000; AS Total Volei (volei masculin)- 600.000 lei; AS Sport Club Bacau (fotbal)- 2.000.000 lei; ACS Moldosport (tenis)- 15.000 lei; FC Magura 2012 (fotbal feminin)- 19.500; CS Saga (tir cu arcul)- 25.000; AS Magic Ball (baschet)- 15.000 lei; FC Bacau (fotbal juniori)- 70.000 lei; Asociatia Judeteana de Atletism- 50.000 lei; Asociatia Sportiva a Persoanelor cu Dizabilitati Vizuale- 8.000 lei; CS Bronx Powerlifting- 20.000 lei; Delfin 2012 (sarituri in apa)- 20.000 lei; CS Volei Carpati (volei masculin old boys)- 7.500 lei; Asociatia Judeteana de Fotbal Bacau- 40.000 lei; ACS “Dan Botezatu” (karate)- 20.000 lei.

.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ