Răzvan Bibire

Pentru că suntem în plin absurdistan, pregătindu-ne pentru un referendum căruia nu i s-a stabilit încă nici tema, că de întrebare nici nu poate fi vorba, îmi permit să încerc să propun câteva întrebări care ar putea fi incluse pe buletinul de vot al viitoarei consultări populare. Dacă va fi vreuna.

1. Sunteți de acord să fie bine și să nu fie rău? Cu variantele de răspuns “Da”, “Nu știu”, “Cum vreți dvs.”

2. Sunteți de acord să-mi acordați un nou mandat fără să mai fie nevoie să veniți la alegeri în toamna? Variante de răspuns “Da, cum să nu!”, “Desigur”, “Da, da’ zi-i să nu mai dea, că votez acușica”.

3. Sunteți de acord ca în condiții excepționale să se suspende Legea gravitației? O singură varianta de răspuns” Desigur, dacă matale crezi că se poate”.

4. Pentru că activitatea unui șef de stat este extrem de obositoare și solicitantă, sunteți de acord ca săptămâna de lucru a președintelui să aibă doar două zile: sâmbăta și duminica? Fără variante de răspuns, se prezumă că participanții răspund afirmativ.

5. Sunteți de acord să-mi fie returnată casa din Sibiu și statul să-mi acorde despăgubiri pentru că mi-a luat-o? Răspunsurile nu sunt necesare.

6. Pentru asigurarea egalității de șanse sunteți de acord la alegeri, PSD-ului să i se taie între 30-60% din voturi iar acestea să se acorde alianței PNL- USR – PLUS, astfel încât să obtină majoritatea în Parlament?

Ar mai fi câteva dar mă opresc. Sunt absolut sigur că, în cazul în care va fi un referendum, întrebarea care va fi aleasă va întrece oricare dintre propunerile de mai sus.