Firma de constructii a fostului viceprimar Mihai Slic ocupa, de cateva luni, un teren de 150 de metri patrati. Proprietarul afirma ca n-a avut cu cine sta de vorba pentru lamurirea situatiei. Patronul Slic crede ca reclamantul nu a insistat suficient si declara ca este gata sa-i plateasca retroactiv chiria.

De la inceputul lunii mai 2005, in zona Vamii Bacau se lucreaza de zor la ridicarea unui supermarket. Cu autorizatia nr. 571/29.12.2004, una dintre firmele de constructii ale fostului viceprimar liberal Mihai Slic a pornit treaba si, la aceasta data, lucrarile sunt foarte inaintate. Se pare ca termenul de finalizare, 9 octombrie, va fi respectat.

&#8222Pe spatiul public e voie, nu-i asa?”

Toate bune si frumoase, numai ca, in zelul lor, santieristii au ocupat o proprietate vecina, pe care au amplasat baraci, materiale de constructii si ditamai tamburul, pe care este infasurat un impresionant cablu, de electricitate, probabil. De fapt, mai mult decat invadarea terenului, pe proprietarul Gheorghe Azoitei il ingrijoreaza destinatia si mai ales traseul acestui cablu. &#8222Daca este un cablu de alimentare cu electricitate, atunci e grav! O subtrecere prin terenul meu inseamna o limitare a posibilitatilor de constructie. Nimeni nu a reusit sa-mi explice ce-i cu acest cablu, care deja are un capat intrat bine in proprietatea mea”, a spus Azoitei. Unul dintre cei care lucreaza pe santierul cu pricina a incercat sa-l linisteasca pe proprietar, declarand ca &#8222probabil, se va trece cu cablul pe sub trotuar, ca doar e spatiu public si pe spatiu public e voie, nu-i asa?!”.

Telefoane surde si chirie retroactiva

Gheorghe Azoitei spune raspicat ca a incercat sa ia legatura cu unul dintre sefii firmei de constructii, insa eforturile i-au fost zadarnice: &#8222Am lasat numarul de telefon unui inginer de pe santier, insa nu m-a cautat nimeni. Eu am vrut sa rezolv amiabil toata problema, insa n-am avut cu cine vorbi.” Proprietarul a spus ca se gandeste sa consulte un avocat pentru a incepe un demers in Justitie. De cealalta parte, Mihai Slic s-a aratat foarte surprins de toata turnura pe care a luat-o povestea. &#8222Nici vorba de ocupare ilegala! Noi tot l-am cautat pe proprietar, am intrebat vecinii, insa nimeni nu a stiut sa ne spuna a cui este terenul sau cum am putea sa-l gasim pe &#171stapan&#187. Pana la urma, un paznic de la santier a primit de la proprietar numarul de telefon, l-am sunat si dimineata si seara, insa n-a raspuns nimeni. Asa cum a stiut sa ajunga la presa, putea sa vina la sediul firmei, sa ne intelegem omeneste”, crede Mihai Slic. El s-a aratat dispus sa-i plateasca lui Azoitei chiria retroactiv pentru terenul ocupat cam cu anasana. Mai ramane ca proprietarul care se considera pagubit sa mearga la usa fostului viceprimar pentru a negocia, cam tarziu, despagubirile ce i se cuvin. Sau sa se adreseze Justitiei, in speranta ca va obtine mai mult.

Scris de Nelu BROSTEANU

Alte articole