Anul acesta, Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” a hotarât sa renunte la parada absolventilor pe strazile orasului, organizând doar cursul festiv, ieri, in ultima zi de mai, curs pe care l-au tinut in „Aula Moldova” a Universitatii „George Bacovia”. Promotia 2016 de la „Mangeron” are 127 de absolventi pe cele trei nivele de studii: liceale, scoala profesionala si seral, acestia perfectionându-se in specializarile tehnician in gastronomie, tehnician in industria alimentara, tehnician in instalatii electrice, tehnician proiectant CAD si tehnician in transporturi – pentru studiile liceale; tehnician electro-mecanic – pentru cei la seral si tehnician auto, precum si tinichigiu vopsitor auto – pentru scoala profesionala. „Promotia 2016 a colegiului nostru este o generatie frumoasa, cu tineri care s-au evidentiat si s-au implicat, elevi care au avut rezultate bune la concursurile scolare la care au participat”, a declarat prof. Iulia Corlade, director adjunct al Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau. Anul acesta, Colegiul „Mangeron” are doi sefi de promotie: pe Iuliana Madalina Chiriac si pe Radu Vasile Chelaru.

„Anii de liceu au fost foarte frumosi. Mi-as fi dorit sa nu se termine, dar asta e… Imi va fi dor de colegii mei, dar si de profesori. In continuare vreau sa urmez acelasi drum si sa merg la Cluj, unde am inteles ca exista o facultate pe domeniul meu. Am terminat cu media 9.25 si sunt mândra de mine.”
Iuliana Madalina Chiriac, profil tehnician in gastronomie

„Pentru mine nu a fost nici greu, nici usor. In continuare imi doresc sa-mi gasesc un loc de munca in specializarea in care m-am format in scoala profesionala si, daca voi putea, voi incerca sa-mi continui si studiile la seral.”
Radu Vasile Chelaru, scoala profesionala, specializare mecanic-auto

… si a Colegiului „Henri Coanda”

curs-festiv-Henri-Coanda-1-640x425

Patru clase de absolventi, 133 de copii in total, o clasa pe profil real – stiinte ale naturii si trei clase de profil uman – stiinte sociale si filologie. Cu alte cuvinte, promotia 2016 si a Colegiului „Henri Coanda”, care ieri a sarbatorit finalul anilor de liceu in strada, in traditionala defilare prin centrul orasului, dar si la Teatrul de Vara, unde a avut loc cursul festiv, in prezenta dascalilor care i-au indrumat in cei patru ani, dar si a parintilor, prietenilor si celor care au ales sa le fie alaturi.

„Le urez tuturor absolventilor sa aiba incredere in ei, sa treaca examenul maturitatii si sa-si aduca intotdeauna aminte cu mândrie ca au fost elevi ai colegiului nostru. Noi , ca profesori, ne-am straduit sa ii indrumam cât mai bine pe drumul vietii”, ne-a declarat prof.Nicoleta Gargaun, diriginta clasei a XII-a D. Bucurosi si entuziasmati de intregul eveniment, absolventii au trait aceste momente unice pentru ei cu mare intensitate. Au fost de toate: cântece, lacrimi, robe, baloane albastre, felicitari, promisiuni, discursuri. Sefa de promotie 2016 a Colegiului „Henri Coanda” este Cristina Rohozneanu, cu media generala de absolvire 9.53, cea care anul trecut a primit si cheia succesului.

„Sunt foarte emotionata, dar si onorata, pentru ca nu este un lucru usor sa ajungi sef de promotie. Ma bucur ca optiunea mea a fost «Henri Coanda». Am terminat stiinte sociale, profil uman, dar cu toate acestea imi voi continua studiile in domeniul economic. Mi-am dorit sa devin sefa de promotie si chiar ma bucur ca am si eu ocazia de a preda mai departe cheia succesului.”
Cristina Rohozneanu, sefa promotiei 2016


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ