Aproape toate strazile din municipiul Bacau urmeaza sa primeasca anul acesta marcaje noi sau refacute, dupa caz. In functie de starea vremii, lucrarile pot incepe oricând zilele acestea. In prim-plan sunt strazile Banca Nationala, George Bacovia, Banatului, Calea Moinesti, Nordului, Bucium, Oituz, Vasile Alecsandri, Romanului, Calea Moldovei, Tecuciului. „Acestea sunt prioritare, dar contractul de marcare a strazilor ne va permite sa intram pe toate strazile din municipiul Bacau”, a spus primarul interimar Ilie Birzu.

Un program de asfaltare si reparatii a strazilor si aleilor din Bacau va incepe pe data de 20 aprilie. Au fost stabilite si câteva strazi care au nevoie de astfel de lucrari: aleile din zona Narcisa, zona Letea, strada Neagoe Voda, Logofat Tautu, Slanicului, Prelungirea 22 Decembrie, Ardealului, Aviatori etc. Toate aceste strazi vor primi covor asfaltic de patru centimetri grosime.

Va continua si extinderea parcarilor din oras. „Avem un program in derulare privind parcarile ecologice. A fost in dezbatere publica proiectul cu parcarea la domiciliu, iar in viitorul apropiat va ajunge pe masa de lucru a Consiliului Local, pâna la sfârsitul acestei luni. Lumea isi doreste acest proiect.

PUBLICITATE

Dupa aprobarea in Consiliu vom incepe pregatirea logistica si vom avea inclusiv un program informatic prin care vom sti exact ce persoane au rezervat locul propriu de parcare lânga imobilul in care locuiesc, in schimbul unei taxe modice (s-a vehiculat suma de cinci lei/luna – n.a.). Banii respectivi vor merge la dezvoltarea de noi parcari”, a precizat primarul interimar Birzu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. “Banii respectivi vor merge la dezvoltarea de noi parcari” – asa cum si banii din supra-acciza la carburant au mers la autostrazi. Cine mai pune botul la minciunile astea?

 2. Cât de bacăuan prost poți fi să mai și susții prin fața blocului că deabia aștepți să mai fii încă o dată taxat pentru același lucru pentru care deja se fură fondurile de ani buni?! Și pe deasupra și cu o taxă modică, adică chelie ăsta s-a și gândit ca să taxeze tot retardatul. Măcar dacă punea acolo 2-300 lei/lună ca să se merite să mergi pe jos 100 de metri și, care vor să fie “coconi”, să aibă cu ce se lăuda vecinilor. Așa?!? Tot boul o să se împingă la ora 2AM (ca la buletine) la coadă să-și ia locul de parcare cu 5 lei și tot o p…. ; singura diferență va fi că de data asta p… o să fie pe bani.

 3. Cea mai mare greseala proiectul parcarilor individuale.
  Sa ne spuna alesii cate masini sunt inmatriculate in Bacau si cate locuri de parcare exista?
  Vor scoate locurile de parcare la licitatie si tot cei cu bani vor avea unde sa parcheze.
  In plus vor avea si baza legala sa ne izgoneasca din parcarea blocului ( sa ne descurcam unde parcam ), acolo unde de ani buni, prin buna intelegere intre vecini, reusim sa ne parcam masinile.

 4. Mare-i prostia la unii din primaria Bacau. Sutele de milioane de lei pierdute prin pierderea finantarilor la proiectele europe pe care trebuie sa-i suporte acum cetatenii nu trebuia folositi pt amenajarea de strazi, parcari si pt bunastarea acestui oras? Acum trebuie sa mai platim alti bani ca taxa de parcare. Unde nu-i cap la primarie e vai de bietii cetateni.

 5. Eu sunt dispusa sa platesc, dar cand vin acasa sa am loc de parcare!!! nu sa incep sa ma cert cu vecinii care stau in chirie, si au cate 3-4 masini ( la un apartament) !!!
  Un apartament – un loc de parcare, pentru al doilea sau mai multe…, licitatie nene, daca mai raman locuri …

  • Și când vei dori să te duci la piața centrală ca să-ți iei o pereche de absorbante, unde vei parca?! Căci tot Mihai Viteazul (strada) e cu 10 etaje și câte 4 apartamente pe palier…ăia-și vor împărți deja topoare-ntre ei că nu sunt pentru toți destule locuri de parcare, darămite să mai vină vreouna din asta nemulțumită ca tine de la periferie de la Băcioiu să-și parcheze carul cu vaci pe acolo. Las că nu vă cade dosul mai jos decât Titanicul dacă vi-l mai mișcați puțin, că și-așa 90% dintre voi i-ați depășit deja deplasamentul …cu talent “fetili”, cu talent….

LĂSAȚI UN MESAJ