Servicii la pretul corect din partea furnizorilor de energie

Comisia juridică din cadrul Camerei Deputatilor a aprobat, în cadrul dezbaterii în fond, propunerea legislativă a deputatului Cosmin Necula (PSD), privind reglementarea serviciilor prestate de furnizorii de energie. Proiectul a fost votat marti, cu unanimitate, si are drept obiectiv promovarea unei politici tarifare corecte în relatia furnizorilor cu consumatorii casnici, precum si interzicerea recalculării contravalorii serviciilor furnizate.

Proiectul legislativ promovat de deputatul băcăuan vine să reglementeze un domeniu în care furnizorii de energie făceau legea, după bunul plac. Principalele reglementări prezente în proiect se referă la:

interzicerea facturării anticipate de către furnizorul de energie electrică sau termică a serviciilor contractate de consumatorul casnic;
interzicerea recalculării contravalorii serviciilor furnizate către populatie în contextul în care utilizatorul casnic detine un contor functional autorizat metrologic.

Initiativa legislativă a deputatului Necula mai are de primit votul Comisiei pentru industrii si servicii, urmând a fi prezentată ulterior pentru votul final în plenul Camerei Deputatilor. Parlamentarul spune că proiectul s-a conturat în urma mai multor dezbateri publice la care cetătenii au reclamat faptul că sunt nevoiti să suporte pretentiile stabilite abuziv si calculele sofisticate, greu de verificat, făcute de furnizorii de energie.

,,O relatie comercială trebuie să se desfăsoare în baza unui parteneriat si nu în mod dezechilibrat, având un singur câstigător. Votul de astăzi, din sedinta Comisiei Juridice, este un pas important spre adoptarea acestei initiative legislative în plenul Camerei Deputatilor. Vreau să le multumesc pentru sustinere tuturor colegilor mei, membri ai Comisiei juridice, de disciplină si imunităti, alături de care am definitivat forma finală a acestui proiect. Dincolo de culoarea politică, au înteles importanta reglementărilor aduse de această propunere legislativă care, iată, a primit votul colegilor de la toate partidele: PSD, PNL, UDMR, ALDE si UNPR”, a declarat Cosmin Necula pentru cotidianul Desteptarea.