20 aprilie 2024
Zona zeroFapt diversProiectul horgeștean ”Zâmbete în culori ” a ajuns la Vatican

Proiectul horgeștean ”Zâmbete în culori ” a ajuns la Vatican

Opt școli din România, printre care și Școala Gimnazială Horgești, structura Sohodor, jud. Bacău, au participat în perioada 27.XI. – 30. XI.2019 la Roma, la Children’s Global Summit ce a celebrat spiritul ”I Can”, o inițiativă Change Architects, dezvoltată de asociația AllGrow Romania cu scopul de a transforma elevii în arhitecții propriului viitor.

Proiectul Școlii Gimnaziale Horgești, structura Sohodor, ”Zâmbete în culori”, coordonat de dna prof. Iuliana Panțiru a fost realizat în anul școlar 2018-2019 și s-a clasat printre primele locuri din țară. La summitul dela Roma acesta a fost prezentat în fața reprezentanților mai multor țări, printre care Brazilia, Singapore, Danemarca și Chile. La întâlnirea din capitala Italiei au fost prezente peste 40 de țări din toată lumea și peste 2.000 de participanți, profesori, elevi și părinți.



”Proiectul nostru a fost realizat pornind de la metodologia de lucru dezvoltată de Design for Change, care vizează parcurgerea a patru pași: simte, imaginează, acționează și comunică. Pornind de la acești pași, elevii au identificat oportunitățile de schimbare, au venit cu soluții și au aplicat soluțiile găsite, au evaluat impactul acestora în școala lor, în cele din urmă bucurându-se de o clasă ce oferea un mediu propice de învățare. Dincolo de acest proiect câștigat, elevii au reușit să se implice activ în școala și în comunitatea lor, și-au dezvoltat și și-au pus în aplicare abilități și competențe practice, precum creativitatea și munca în echipă, din dorința de a crea un mediu mai atractiv și mai motivant pentru învățare, dat fiind faptul că scoala se confruntă cu problema abandonului școlar de la vârste fragede” a declarat prof. Panțiru Iuliana, coordonatoarea proiectului.

Ultima zi a summit-ului s-a încheiat în prezența Papei Francisc, la Vatican, unde 3500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, au venit împreună cu părinții și educatorii lor. Copiii împreună cu profesorii, a spus Papa, sunt chemați să construiască un „sat global de educație”, unde să existe o „rețea de relații umane, care sunt cel mai bun medicament împotriva tuturor formelor de discriminare, violență și intimidare”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri