21 iunie 2024
ActualitateProiectul "CINEMATICĂ CONTEMPORANĂ - ARTĂ FĂRĂ GRANIȚE"!

Proiectul “CINEMATICĂ CONTEMPORANĂ – ARTĂ FĂRĂ GRANIȚE”!

#bronxpeople #consiliuljudeteanbacau #bacau #CinematicaContemporana #ArtaFaraGranițe #scurtmetraj #film

50 de tineri talentați, cu vise mari și creativitate debordantă, au transformat județul Bacău într-un platou de filmare viu, aducând la viață proiectul “Cinematica Contemporană: Artă fără Granițe.” Această inițiativă captivantă, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, a generat nu mai puțin de 5 scurtmetraje emoționante și pline de impact. Fiecare film explorează cu sensibilitate subiecte de actualitate, cum ar fi integrarea socială, bullyingul, consumul de droguri, alegerea unei cariere, violența domestică și anturajele nepotrivite. Prin lentila inovatoare a cinematografiei, acești tineri artiști au adus în prim-plan realități complexe și au reușit să transmită mesaje puternice și provocatoare. 

Fiecare scurtmetraj este o călătorie emoționantă în mintea și inima tinerilor cineaști, subliniind nu doar problemele, ci și soluțiile și viziunile lor asupra lumii înconjurătoare. 

Echipa câștigătoare, alcătuită din elevi ai Liceului Ferdinand din Bacău, a reușit să se impună prin creativitatea lor remarcabilă și abordarea inovatoare a temei. Ca recunoaștere a eforturilor lor, au primit un aparat foto și un premiu în valoare de 500 de lei. Celelalte echipe participante au fost, de asemenea, răsplătite pentru contribuțiile lor impresionante, primind diverse obiecte video care să le stimuleze continuarea explorării artei cinematografice. 

“Este uimitor să vezi câtă pasiune și creativitate pot aduce împreună acești tineri. Prin intermediul proiectului ‘Cinematica Contemporană – Artă fără Granițe’, am dorit să încurajăm exprimarea liberă a ideilor și să promovăm discuții importante în comunitatea noastră.” (Sofron Alexandra – Manager proiect) 

Sprijinul consistent al Consiliului Județean Bacău a fost esențial în transformarea acestei viziuni în realitate. Această susținere a deschis oportunități pentru tinerii artiști și a subliniat importanța colaborării între comunitate și instituții pentru a sprijini inițiativele culturale. 

Proiectul “Cinematica Contemporană – Artă fără Granițe” continuă să inspire și să ofere o platformă pentru tinerii creatori de conținut să-și împărtășească viziunile și să contribuie la dialogul social. Pentru mai multe informații sau pentru a urmări scurtmetrajele realizate, vă invităm să vizitați pagina de facebook a asociației , BronxPeople.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img