Proiectul “Poftim in natura… cu bicicleta!”, initiat de Asociatia educationala si de mediu “Vernal” a ajuns la finalul activitatilor practice.

Proiectul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Scolar, Palatului Copiilor si Agentiei de Mediu. Nela Dumea, presedinta Asociatiei “Vernal”, arata ca elevii au invatat sa deosebeasca pasarile de pe lacul Bacau II, sa le cunoasca macar numele popular, au aflat cum sa se bucure de prezenta lor fara a le deranja habitatele si au inceput sa-si puna intrebari asupra denumirii plantelor. Toti au ajuns la aceste activitati pe bicicleta.

Dintre participanti, s-au remarcat prin seriozitate elevii Colegiului ”N.V.Karpen”, coordonator Daniela Andronic, si cei de la cercul ”Educatie Rutiera-Karting”, prof. Eugen Diac.

”Desi «mirosul vacantei» este destul de patrunzator, cadre didactice de la 7 scoli din Bacau au reusit sa-i mobilizeze pe elevi la aceste activitati cu caracter ecologic si de educatie pentru viata.

Daca vom sti sa-i provocam pe elevii nostri sa faca miscare si sa adopte deprinderi durabile, viitorul nostru va arata cu siguranta mai bine”, a explicat Nela Dumea. Proiectul a beneficiat de finantare nerambursabila din partea Primariei Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ