18 mai 2024
ActualitateProiectil de artilerie, descoperit în pădurea de la Oituz

Proiectil de artilerie, descoperit în pădurea de la Oituz

Zilele trecute,  reprezentanți ai Ocolului Silvic Privat Oituz au descoperit pe timpul unei activități de patrulare în zona de competență, un element de muniție rămasă neexplodată provenit din timpul primului război mondial. Realizând pericolul și cunoscând măsurile ce necesită a fi luate în astfel de cazuri, au alertat imediat autoritățile competente ghidând echipa pirotehnică din cadrul ISUJ Bacău către locul în cauză.
Luând în considerare accesul extrem de dificil până la locul intervenției precum și starea în care a fost identificat elementul de muniție rămas neexplodat, după o analiză amănunțită, a fost luată decizia neutralizării acestuia pe locul descoperirii.
Misiunea de distrugere a fost coordonată și condusă astfel de către domnul colonel Ușurelu Ștefan, specialist pirotehnist din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care, împreună cu echipa pirotehnică din cadrul ISUJ Bacău, a reușit să neutralizeze prin explozie controlată elementul de muniție identificat.
Mulțumim pe această cale tuturor factorilor implicați care au concurat împreună în vederea asigurării protecției zonei de siguranță și au fost alături de noi, pe toată durata intervenției. De asemenea, mulțumim societății civile pentru responsabilitatea de care a dat întotdeauna dovadă, alertând instituția noastră ori de câte ori viața cetățenilor a fost pusă în pericol.
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri