Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va analiza toate proiectele contractate care nu au sanse de finalizare cu succes. Sunt vizate toate proiectele implementate atât de catre beneficiarii privati, cât si de catre cei publici prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) PNDR 2007 – 2013, care au încheiat contracte de finantare si care nu au posibilitatea reala de a finaliza în timp util investitia pentru care au fost alocate fondurile europene.

Astfel, incepând cu primul trimestru al anului viitor, AFIR va rezilia toate proiectele contractate care nu au depus nicio cerere de plata si care se afla într-un stadiu de realizare ce nu permite finalizarea lucrarilor si depunerea ultimei cereri de plata pâna la 30 septembrie 2015 – termenul limita conform prevederilor contractului de finantare.

„Trebuie sa luam aceasta masura cât mai urgent, chiar de la începutul anului 2015, pentru a permite utilizarea corecta a fondurilor europene pe care România le are la dispozitie pentru finantarea agriculturii si pentru dezvoltarea mediului rural.

PUBLICITATE

Astfel, toate fondurile care acum stau blocate nefiind solicitate de beneficiari, vor fi redistribuite imediat catre acele masuri care au deficit de finantare. Prioritatea noastra este evitarea blocarii finantarilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltare rurala.” a transmis David Eugen Popescu, directorul general al AFIR.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ